در خصوص دستاورد های علمی چندسال اخیر کشور در موضوعات مختلف تحقیق کنید

در خصوص دستاورد های علمی چندسال اخیر کشور در موضوعات مختلف تحقیق کنید

در خصوص دستاورد های علمی چندسال اخیر کشور در موضوعات مختلف تحقیق کنید

این تحقیق بصورت کاملا انحصاری در سایت کلاس درسی تهیه و تنظیم شده!


پاورپوینت پیشرفت های نظامی ایران قبل از انقلاب اسلامی و بعد از انقلاب اسلامی

طرح پروژه های آماده


مقدمه

با گذشت ۴۰ سال از عمر درخشان انقلاب اسلامی ایران، همواره شاهد پیشرفت همه‌جانبه کشور در این سال‌ها بوده‌ایم. ایران اسلامی که تا پیش از پیروزی انقلاب، کشوری وابسته بود با روی کار آمدن انقلاب اسلامی تمام توان خود را به‌کار بست تا با قطع دست بیگانگان و متخصص پروری، به استقلال سیاسی، اقتصادی، علمی و نظامی برسد و در این راستا به دستاورد‌های مهمی و حتی غیرقابل تصوری هم نائل آمده، که مهم‌ترین آن‌ها در حوزه‌های اقتصادی، فناوری‌های علمی و نظامی کاملا ملموس و مشهود بوده است. برای آشکار شدن این روند، در ادامه به مهم‌ترین دستاورد‌های علمی کشورمان اشاره خواهیم کرد.

 

 

ساخت ماهواره و ماهواره‌بر

طی سال‌های گذشته متخصصان سازمان صنایع هوافضای وزارت دفاع با تکیه بر علم داخلی به پیشرفت‌های حائز اهمیتی دست یافته‌اند ما در این حوزه شاهد ساخت و پرتاب موفقیت آمیز انواع ماهواره، ماهواره‌بر، ماهواره‌های سنگین و همچنین ماهواره ارتفاع مدار بوده‌ایم. در سال ۱۳۹۷ نیز پروژه ماهواره‌بر «سیمرغ» با هدف پرتاب ماهواره‌های سنگین تا ارتفاع مداری ۵۰۰ کیلومتر و پرتاب ماهواره «پیام» با هدف اندازه‌گیری تشعشعات فضایی و بهبود و پایش گرد و غبار انجام گرفت. ایران فعالیت‌های فضایی خود را هر چند خیلی دیر آغاز کرد، ولی در کمترزمانی به موفقیت‌های بزرگی دست یافت که جهانیان را به حیرت وا‌داشت. هم اکنون جمهوری اسلامی ایران در میان ۹ کشور جهان صاحب چرخه کامل فناوری ماهواره‌ای قرار گرفته است.

تولید علم و فناوری نانو

فناوری نانو دانشی است که موج «چهارم انقلاب صنعتی» نامیده می‌شود. موضوع این فناوری، مهار ماده یا دستگاه در ابعاد کمتر از یک میکرومتر در مقیاس یک تا صد نانومتر است. در سال‌های اخیر شاهد تجهیز بیش از ۸۰ آزمایشگاه نانو به جدیدترین فناوری‌ها، کمک شایانی در پیشرفت این حوزه کرده تا جایی که ایران را در رتبه چهارم کشور‌های پیشرو صنعت نانو قرار داده است. براساس آمار‌های منتشر شده از سوی وب او ساینس (پایگاه وب آو ساینس”Web Of Science” یک نمایهٔ استنادی علمی است که توسط تامسون رویترز ایجاد شده‌است، که امکان جستجوی استنادی جامع و همچنین دسترسی به پایگاه‌داده‌های مختلف را فراهم می‌کند.) ایران تا پایان دسامبر ۲۰۱۷ با انتشار ۸ هزار و ۷۹۱ مقاله علمی توانسته است رتبه چهارم جهانی را از آن خود کند، ضمن آنکه ایران همچنین با تولید ۴۰ درصد علم نانو بیشترین سهم تولید این علم را در میان کشور‌های اسلامی دارد.

ورود به حوزه‌های فناوری هسته‌ای

ایران پس از انقلاب با ورود به حوزه‌های فناوری هسته‌ای گام‌های بزرگی در این خصوص برداشته است و این پیشرفت‌ها باعث شده که بریتیش پترولیوم (شرکت نفتی BP) ایران را در رتبه ۲۸ جهان میان تولید‌کنندگان انرژی هسته‌ای معرفی نماید و اعلام کند ایران با افزایش ۳ برابری تولید انرژی هسته‌ای از کشور هلند نیز پیشی گرفته است. ایران جزء کشور‌های پیشتاز تولید رادیو‌دارو و توسعه رادیو‌دارو‌های جدید است. رئیس انرژی اتمی ایران، آقای دکتر علی اکبر صالحی درباره تولید رادیودارو‌ها می‌گویند:

در زمینه ‏رادیودارو‌ها در کشور هم تولید انجام می‌شود و هم به صورت مستمر تحقیق و توسعه در این زمینه انجام می‌گیرد. به طور مثال یکی ‏از رادیودارو‌هایی که طی سال‌های اخیر روی آن تحقیق کرده‌ایم، دارویی برای درمان سرطان پروستات است. ایران یکی از کشور‌های پیشرو در غرب آسیا در این زمینه است و اکنون رادیودارو‌های تولید داخل به ۱۵ کشور مانند مصر، هند، پاکستان، عراق، لبنان، سوریه و ‏برخی کشور‌های اروپایی صادر می‌شوند. ‏رادیوداروها، دارو‌هایی هستند که در ساخت آن‌ها از مواد رادیواکتیو استفاده می‌شود و در تشخیص و درمان برخی بیماری‌ها کاربرد دارند. در خصوص دستاورد های علمی چندسال اخیر کشور در موضوعات مختلف تحقیق کنید

پیشرفت در زمینه علمی دانشگاهی

یکی از افتخارات جمهوری اسلامی ایران بعد از پیروزی انقلاب، رشد روز افزون و حضور فعال ایران در عرصه علمی است رشد و توسعه در این زمینه به‌قدری با سرعت پیش رفته که تا سال ۱۳۹۶ بیش از ۳۰۰ هزار اختراع در کشور ثبت شده است. براساس گزارش پایگاه آی اس آی (Institute for Scientific Information مؤسسه‌ای با تمرکز بر علم‌سنجی و انتشارات علمی) کشور ایران از لحاظ کمیت علمی در سال ۲۰۱۶ رتبه ۱۷ جهانی را کسب کرده و در حوزه تولید مقاله به نرخ ۴۳۲۹۲ رسیده است. علاوه بر آن، ایران رتبه نخست در بین ۲۵ کشور برتر در خصوص تولید مقالاتی که بیشترین ارجاعات جهانی را دارد کسب نموده است. طبق آمار «پایگاه رتبه بندی تایمز» ایران با داشتن ۱۸ دانشگاه برتر، رتبه ۱۷ جهانی را کسب کرده است.

تحقیقات در حوزه سلول‌های بنیادی

امروزه موضوع «سلول‌های بنیادی» از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است و بسیاری از کشور‌ها سعی دارند که در این خصوص به دستاورد‌های نوین و منحصر به‌فردی رسیده و به نوعی رقابت در این زمینه، بسیار تنگاتنگ است. ایران نیز از این روند مستثنی نبوده، تا جایی که اخیرا جزء ۱۰ کشور برتر جهان معرفی شده است. محققان ایرانی با تکیه برعلم و تخصص داخلی توانسته‌اند از سلول‌های بنیادی در پیوند‌های مغز و استخوان، پوست و ترمیم بافت آسیب‌دیده قلب کمک بگیرند و حتی در ترمیم ضایعات نخایی، پیوند قرنیه چشم استفاده کنند. البته از دستاورد‌های جدید در این حوزه می‌توان به تولید سلول‌های بنیادی جنین و علم شبیه‌سازی نیز اشاره کرد که این علوم از جمله دستاورد‌های بزرگ در عرصه فناوری‌های نوین جهان محسوب می‌شود.

مولتي روتور بمبافكن هوشمند

اين دستاورد به عنوان يك سكوي متحرك هوايي به منظور نصب تجهيزات هواپايه است كه مجهز به لانچرهاي هشت تايي بوده و تا 30 دقيقه مداومت پروازي خواهد داشت. برد اين پرنده پنج كيلومتر بوده و امكان پرواز در باد حد اكثر 30 كيلومتر بر ساعت را دارد و محمولهاي به وزن هشت كيلوگرم را ميتواند حمل كند.

پرنده شكارچي تورپران

اين پرنده به منظور شكار ريزپهپادهاي مهاجم طراحي و ساخته شده كه مجهز به دو لانچر پرتاب تور با برد پرتاب 20 متر خواهد بود. مساحت تورهاي پرتاب شده 12 متر مربع است كه قابليت حمل ريزپهپاد تا وزن 2 كيلوگرم را خواهد داشت.

پاد هوشمند زميني

اين پاد قابليت كشف انسان را در 15 متري و خودرو را در 50 متري دارد و مجهز به سامانه شناسايي دوست از دشمن است. اين پاد با يك بار شارژ به مدت سه ماه مداومت كار خواهد داشت.

طيف سنج اتمي پلاسما

اين طيفسنج قابليت آشكارسازي كليه عناصر سبك و سنگين با حالت جامد، مايع و گاز را دارد و قابل نصب بر روي پهپاد، كواد كوپتر، خودرو و ادوات نظامي جهت نمونه برداري است.

سامانه هشداردهنده ليزري محمول توسط نفر

يك سامانه خودحفاظتي آشكارساز سامانههاي هدايتشونده ليزري است كه تا 15 كيلومتر برد دارد. اين سامانه كه مجهز به سه حسگر گيرنده است در زماني كمتر از يك دقيقه برپا ميشود و به صورت هشدار صوتي و روشن شدن چراغ اخطار ميدهد.

سامانه هشداردهنده ليزري محمول بر خودرو

اين سامانه نيز مانند سامانه هشداردهنده ليزري محمول توسط نفر بوده و قابليت نصب بر روي انواع خودروهاي نظامي را دارد.

زیرساخت‌های UCF اصفهان طی امسال نوسازی شد

فعالیت کارخانه UCF اصفهان قبل از برجام حدود ۹ سال به صورت نیمه فعال بود، اما طی امسال تمامی زیر ساخت‌های آن نوسازی شد و هم اکنون در بومی سازی فناوری طراحی و تولید انواع سوخت هسته‌ای در کشور با همت و توان متخصصان و جوانان با غیرت و متعهد به موفقیت‌های چشمگیری دست یافته ایم که در ابتدای سال آینده بخشی از این دستاورد‌ها دراین عرصه به سمع و نظر ملت بزرگ ایران خواهد رسید. این در حالی است که صرفا پنج کشور در دنیا دارنده این فناوری هستند.

دست یابی به ظرفیت تولید روزانه ۱۰ کیلوگرم اورانیوم زیر ۵ درصد

با توجه به نبود اعتماد به بیگانگان، تلاش شد در چهارچوب توافق برجام از جمله ماده ۲۶ این توافق نامه که این حق را به ما می‌دهد، متناسب با رفتار طرف مقابل کل تعهدات یا بخشی از آن را معلق کنیم و از برجام نیز خارج نشویم. مشاهده کردید پس از تصمیم نظام و پنج گامی که ابلاغ شد، سازمان انرژی اتمی به عنوان مجری بلافاصله آن‌ها را عملیاتی کرد و این دلیلی بر آمادگی همه جانبه سازمان انرژی اتمی در ابعاد مختلف است که بلافاصله به شرایط قبل از برجام از نظر تولید اورانیوم زیر ۵ درصد اقدام کند. هم اکنون میزان تولید ما روزانه ۱۰ کیلوگرم است در حالی که قبل از برجام ما روزانه ۷.۵ کیلوگرم اورانیوم زیر ۵ درصد تولید می‌کردیم. در خصوص دستاورد های علمی چندسال اخیر کشور در موضوعات مختلف تحقیق کنید

ساخت نای مصنوعی به کمک مهندسی بافت توسط محققان کشور

نخستین نای مصنوعی به کمک مهندسی بافت از سوی محققان ایرانی برای نخستین بار در دنیا ساخته شد. تحقیقات برای ساخت نای مصنوعی از حدود 10 سال پیش شروع شد. نای مجرای تنفسی است که از حنجره شروع می شود و به ریه ختم می شود. این عضو 12 سانتی متر طول دارد و کسانی که در جریان جنگ تحمیلی دچار آسیب های شیمیایی شده اند و بافت داخلی نای آنها آسیب دیده و جوشگاهها موجب تنگی تنفس آنها می شود و  افرادی که در جریان تصادفات و بستری شدن در بخشهای مراقبت های ویژه (ICU) از لوله تنفسی استفاده کرده اند، مجبور به تعویض نای هستند.

این پروژه از سخت ترین بخشهای ساخت یک عضو بوده است زیرا تولید غضروف نای به همان شکل بسیار عمل پیچیده ای است. نای با توجه به اینکه یک مجرای ساده فیزیکی نیست و از پوشش داخلی ترد و بسیار پیچیده ای تشکیل شده است، ساخت آن به صورت مصنوعی نیز تکنیک ویژه ای می طلبد که محققان ایرانی توانسته اند به این تکنیک دست پیدا کنندساخت نای مصنوعی به کمک داربستی ساخته شده به کمک مهندسی بافت به شکل یک ساختار نای انجام شده و سلولهای غضروفی را در آن ساختار تکثیر یافته و نای و نایچه مصنوعی به کمک سلولهای خود فرد بیمار ساخته شدند.

ساخت نخستین چسب بافتی هوشمند دنیا توسط محققان ایرانی

ساخت نخستین چسب بافتی هوشمند در دنیا از سوی محققان ایرانی از دیگر موضوعاتی بود که محققان ایرانی با تلاش پیگیر خود به آن دست یافتند. چسب های بافتی در جهان بیش از دو دهه است که در دنیا استفاده می شوند اما این چسب ها به دلیل مشکلاتی که برای نسوج انسانی ایجاد می کند، چندان مورد استقبال نبودند چسب بافتی که از سوی محققان ایرانی ساخته شده به صورت اتولوگ و از خون خود فرد مشتق شده است. عنوان هوشمند این چسب بافتی به این منظور اطلاق می شود که غلظت های مختلف برای نسوج نرم، عصب، شریان و حتی استخوان مورد استفاده گرفته است. ضمن اینکه قدرت کشش آن قابل تغییر است و همه شاخه های پزشکی می توانند از آن استفاده کنند. مهمترین کاربردهای این چسب بافتی، امکان پذیر شدن پیوند عروق، اعصاب و استخوان است.

تولید رگ مصنوعی به کمک نانوالیاف

رگ مصنوعی از نانو الیاف زیست سازگار زیست تخریب پذیر از سوی محققان ایرانی ساخته شد. نمونه این رگ که در گردن یک گوسفند پیوند زده شده و پس از گذشت این مدت کارکرد مطلوبی داشت و گوسفند مزبور در زمان ارائه این گزارش به حیات طبیعی خود ادامه داد. این رگ مصنوعی با بهره گیری از تکنیک های نانوفناوری و مهندسی بافت تولید شد.هدف تولید انبوه رگ مصنوعی نبوده بلکه هدف ارائه محصولات دانش محور است و پیش بینی می شود که حداقل سه سال و حداکثر 10 سال دیگر این طرح به کاربرد بالینی برسد . هدف کشت سلول‌های “سنگفرشی” و عضلانی در دو طرف این رگ است که در صورت این موفقیت می توان پیوند اصلی را انجام داد.

تولید رده سلول های بنیادی جنینی و قرار گرفتن ایران در میان 10 کشور برتر دنیا

پژوهشکده رویان در سال 80 با تلاش های مرحوم دکتر سعید کاظمی آشتیانی و همکارانش به عرصه تحقیقات سلول های بنیادی وارد شد که این تحقیقات در سال 1382 به نتیجه رسید و پژوهشکده رویان با تولید رده سول های بنیادی جنینی نام ایران را در بین 10 کشور برتر دنیا که به این فناوری دست یافته اند، قرار گرفت. ایران‌ بعد از کشورهای‌ آمریکا، استرالیا، سوئد، انگلیس‌، هندوستان‌، کره‌ جنوبی‌، ژاپن‌، سنگاپور موفق‌ به‌ تولید این‌ سلولها شده‌ است‌.

تولد اولین کودک حاصل از روش لقاح مصنوعی در ایران در سال 71

اولین کودک حاصل از روش IVF در ایران در این پژوهشکده در سال 1371، دومین کودک حاصل از روش میکرواینجکشن در ایران در سال 1373 در پژوهشکده رویان و اولین کودک حاصل از روش PGD در ایران در سال 1383 در پژوهشکده رویان متولد شد.

پاورپوینت دانشمندان هسته ای

پاورپوینت سردار قاسم سلیمانی

منبع :

YJC – تابناک – دانشگاه علوم پزشکی گلستان – شبکه خبر

فروشگاه انگلیسی

عاشق تولیدمحتوا برای کودکان و نوجوانان به مدت 4 سال

دیدگاه کاربران ...

    لطفا قبل از ارسال سئوال یا دیدگاه سئوالات متداول را بخونید.
    جهت رفع سوالات و مشکلات خود از سیستم پشتیبانی سایت استفاده نمایید .
    دیدگاه ارسال شده توسط شما ، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
    دیدگاهی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با مطلب باشد منتشر نخواهد شد.

    دیدگاه خود را بیان کنید