تحقیق درباره بیماری وبا کلاس ، تحقیق درباره بیماری وبا کلاس ششم
تحقیق درباره بیماری وبا
تحقیق درمورد بیماری وبا
تحقیق درمورد بیماری وبا کلاس ششم
فایل تحقیق؛ قابل ویرایش و آماده چاپ pdf و word
پاورپوینت ورد و PDF کامل بیماری وبا
تعریف بیماری وبا
وَبا، مرگامرگی یا کالِرا یک عفونت در روده باریک است که از طریق آب توسط باکتری ویبریو کلرا ایجاد میشود.
شناسایی باکتری وبا
روبرت کخ، دانشمند آلمانی، کاشف بیماری وبا است.جان اسنو پزشک مخصوص ملکه انگلستان، ارتباط میان وبا و آشامیدن آب را در سال ۱۸۵۴ کشف کرد.
این بیماری در کدام مناطق یافت میشود؟
باکتری وبا معمولاً در آب یا مواد غذاییای که توسط مدفوعِ فردِ مبتلا به وبا آلوده شدهاند، یافت میشود . وبا به احتمال زیاد در مکانهایی با تصفیهٔ آب و فاضلاب نامناسب و بهداشت ناکافی دیده میشود.
این باکتری ممکن است در مناطق ساحلی یا رودخانههای آب شور نیز یافت شود.
- این باکتری با نوشیدن آب آلوده یا خوردن ماهی نپخته یا خوردن صدفها وارد بدن میشود.
مهمترین راه انتقال وبا، سبزیهای آلوده است.
سبزیهایی که در هنگام کاشته شدن با کود انسانی تغذیه میشوند دارای بیشترین آلودگی هستند.
وبا در طول تاریخ هفت بار همهگیری جهانی گسترده داشتهاست.
وبا در ایران
وبا و طاعون یکی از مهمترین دلایل فوت زودرس افراد در عصر صفوی محسوب میشد.
در دوران قاجار و پیش از آن بارها وبا در ایران شیوع پیدا کرد.
در این دوران حکومت کار خاصی برای نجات جان مردم انجام نمیداد و تنها به مصون ماندن خود اکتفا میکردند.
درسال ۱۲۹۴ ه.ق وبای سختی در گیلان پدیدار گشت و ۱۰ تا ۱۲ هزار نفر را تلف کرد.
درسال ۱۳۰۷ ه.ق وبا از کرمانشاهان وارد ایران شد.
در ایران از سال ۷۹ تا ۸۴ سالانه نزدیک به ۱۰۰ مورد بیماری وبا گزارش گردیدهاست.
علائم وبا چیست؟
عفونت وبا اغلب خفیف یا بدون علائم است، اما گاهی اوقات میتواند شدید باشد.
تقریباً یک نفر از هر ۱۰ نفر (۱۰٪) به بیماری شدید که با اسهال آبکی زیاد، استفراغ و گرفتگی ساق پا مشخص میشود، مبتلا میشوند.
در این افراد، از دست دادن سریع مایعات بدن منجر به کمآبی و شوک میشود.
در صورت عدم درمان، ممکن است در طی چند ساعت مرگ رخ دهد.
علائم این بیماری در مراحل اولیه شامل موارد زیر است:
- اسهال آبکی زیاد که گاهی اوقات به عنوان “مدفوع آب برنجی” توصیف میشود.
- استفراغ
- ضربان قلب تند
- از بین رفتن خاصیت ارتجاعی پوست
- غشاهای مخاطی خشک
- فشار خون پایین
- تشنگی
- گرفتگی عضلات
- بیقراری یا تحریکپذیری
عوامل مربوط به میزبان
سن و جنس شیوع
بیماری در هر دو جنس و در همه سنین دیده میشود.
در مناطق بومی کودکان نسبت به بزرگترها بیشتر مبتلا میشوند.
ولی در کودکان زیر 2 سال به علت ایمنی اکتسابی از شیر مادر ، کمتر از بچههای بزرگتر است.
اسیدیته معده
بیماریها یا داروهای کاهنده اسید معده ، ابتلا به بیماری وبا را افزایش میدهد.
ایمنی زایی
یک بار ابتلا به بیماری ، ایمنی طبیعی دائمی ایجاد مینماید.
گروه های خونی وحساس به وبا
پژوهش های اخیر نشان می دهد که حساسیت افراد به بیماری وبا با نوع و گروه خونی آنها ارتباط دارد.
افرادی که داری گروه خونی O میباشند، دو برابر دیگر گروههای خونی، در معرض وبا قرار دارند. و افراد دارای گروه خونی AB کمترین خطر ابتلا را دارا هستند.
راههای انتقال بیماری وبا و منابع شایع این بیماری چیست؟
الف ) راه تماس مستقیم:
بیماری می تواند از طریق دست های آلوده ، تماس بامواد دفعی و استفراغ بیماران و یا وسایل و لوازم آلوده به مدفوع بیمار منتقل شود.
ب ) راه تماس غیرمستقیم:
1- مصرف آب آلوده به مدفوع ( آلودگی آب توسط مدفوع به طور ثانوی ، دفع ناصحیح فاضلاب و نشت آن به آب آشامیدنی ) منابع آب حفاظت نشده مانند چاهها ، دریاچه ها ، استخرها ، جوی ها و…
2- استحمام یا شستشوی لوازم آشپزخانه در آب آلوده
3- شستشوی سبزی و میوه ها با آب آلوده
تحقیق درباره بیماری وبا کلاس
4- یخ آلوده که از آب آلوده تهیه شده باشد.
5- غذاهای آلوده که در خارج از یخچال نگهداری شوند و انبار کردن غذاهایی همچون شیر ، برنج پخته ، تخم مرغ و …. در خارج از یخچال
6- غذاهای دریایی ناپخته و خام مثل صدف ، ماهی و…
7- تغذیه کودکان و نوزادان با بطری ( آلوده ) به جای شیرمادر نیز می تواند یک عامل انتقال بیماری باشد.
عوارض ناشی از وبا
– از دست دادن شدید مایعات و الکترولیتهای بدن
– کاهش قند خون:
قند یکی از منابع مهم انرژی برای بدن میباشد. وقتی قند خون کم شود منجر به تشنج و بی هوشی و مرگ میشود.
– کاهش پتاسیم خون:
کاهش پتاسیم بر عملکرد قلب و اعصاب اثر میگذارد و زندگی فرد را در معرض خطر قرار میدهد.
– نارسایی کلیه:
وقتی کلیه عمل تصفیه کردن را از دست بدهد، مقدار زیادی مایعات و الکترولیتها و مواد زاید در بدن تجمع پیدا میکند. تحقیق درباره بیماری وبا کلاس ششم
بعد از آلوده شدن به این باکتری، چقدر طول میکشد تا علائم بیماری بروز کند؟
ممکن است از چند ساعت تا ۵ روز طول بکشد تا علائم ظاهر شود. علائم به طور معمول در۲ تا ۳ روز اول ظاهر میشود.
چه افرادی در معرض ابتلا به این بیماری هستند؟
افرادی که در مکانهایی با آب آشامیدنی آلوده، بهداشت و فاضلاب نامناسب زندگی میکنند، بیشتر در معرض خطر وبا هستند.
درمان وبا
سریعاً به پزشک مراجعه کنید.
1- جایگزین کردن مایعات و الکترولیتهای از دست رفته:
بسته به حال شما، ممکن است مایعات را یا از طریق دهان (محلول ORS) و یا از طریق رگ (داخل ورید) به بدن برسانند.
تحقیق درباره بیماری وبا کلاس
2-مصرف آنتی بیوتیک در کوتاه کردن مدت بیماری اثر دارد.
آنتیبیوتیک تتراسایکلین و داکسی سیکلین نقش مهمی در کاهش مدت و شدت بیماری وبا دارند.
3- مکمل روی:
تحقیقات حاکی از آن است که مکمل روی میتواند مدت دوره اسهال را کم کند.
درمانهای خانگی
– آب لیمو باعث جلوگیری از گسترش باکتری کلرا میشود و برای درمان مفید است. میتوانید آب لیمو را همراه با شکر و یا نمک میل کنید
این بیماری چهطور تشخیص داده میشود؟
با استفاده از نمونهٔ مدفوع میتوان به این بیماری پی برد.
آیا باید در مورد انتقال این بیماری از فردی به فرد دیگر نگران باشم؟
احتمالاً این بیماری مستقیماً از یک شخص به فرد دیگر سرایت نمیکند.
بنابراین، تماسِ گاهبهگاه با فرد آلوده خطری برای بیمار شدن ایجاد نمیکند.
چگونه میتوانم از ابتلا به این بیماری جلوگیری کنم؟
رعایت نکات بهداشتی زیر برای همهٔ افرادی که به مناطق آلوده سفر و یا در این مناطق زندگی میکنند، توصیه میشود:
فقط از بطریهای آب معدنی یا آب جوشیدهشده استفاده کنید.
در هنگام استفاده از بطری آب مطمئن شوید که درب آن پلمپ بوده و آلوده نیست.
دستان خود را مدام با صابون و آب تمیز بشویید.
اگر آب و صابون در دسترس نیست از یک پاککننده بر پایهٔ الکل (حداقل ۶۰٪ الکل) استفاده کنید. تحقیق درباره بیماری وبا کلاس ششم
قبل از خوردن و یا تهیهٔ غذا و بعد از سرویس بهداشتی حتماً دستان خود را تمیز کنید.
غذاهایی را که بستهبندی شدهاند و یا تازه پخته شده و داغ سرو میشوند، بخورید.
گوشت و غذاهای دریایی خام یا خوب پختهنشده را مصرف نکنید.
همچنین از خوردن میوه و سبزیجات خام خودداری کنید مگر اینکه پوست آنها کنده شود.
برای جلوگیری از آلودگی آب و منابع غذایی، مدفوع را به صورت بهداشتی دفع کنید.
واکسن وبا
واکسنهایی که از باکتری کشته شده ساخته شده اند مصونیتی کوتاه مدت ایجاد میکنند.
واکسن های خوراکی تولید شده از میکروب کشته شده دارای انواع مختلف هستند و تقریبا در ۵۰٪ موارد مؤثر می باشند و حدود ۳ سال مصونیت ایجاد می کند.
نوع دیگر واکسن که با میکروب زنده ضعیف شده تهیه شده که در دست بررسی میباشد.
بهطور معمول رعایت نکات بهداشتی برای جلوگیری وبا کافی می باشد و در حال حاضر واکسن به عنوان عامل پیشگیری کننده توصیه نمیشود. تحقیق درباره بیماری وبا کلاس
منابع:
دیدگاه کاربران ...
خیلیییییییییییییی عالیییییییییییی مرسی از سایت خوبتون 🌷🤍
ممنون خانم باباخانی گرامی
جهت رفع سوالات و مشکلات خود از سیستم پشتیبانی سایت استفاده نمایید .
دیدگاه ارسال شده توسط شما ، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
دیدگاهی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با مطلب باشد منتشر نخواهد شد.