تحقیق در مورد نان کلاس

تحقیق در مورد نان کلاس ، تحقیق در مورد نان کلاس دوم ، تحقیق در مورد نان کلاس اول، تحقیق در مورد نان کلاس سوم، مراحل تهیه نان سوم ابتدایی،تحقیق در مورد مراحل پخت نان


  تحقیق آماده ، قابل ویرایش و  آماده چاپ  pdf و word 

دانلود فایل ورد


قال النبي (ص):

«خير طعامكم الخبز»

پيامبر اكرم(ص) فرمود:

«بهترين طعام و غذاي شما نان مي‌باشد».


مقدمه:

دین اسلام ارزش خاصی برای نان قائل است و آن را برکتی آسمانی از سوی خداوند می‌داند.

بی‌حرمتی به نان، کفران نعمت الهی قلمداد شده و موجب غضب خداوند است.

از این رو، اگر کسی تکه نانی در خیابان ببیند آن را در گوشه‌ای می‌گذارد تا لگدمال نشود؛

و از قرار دادن آن در میان زباله‌ها نیز پرهیز می‌کند.


تعریف نان:

نان نوعی خوراک است که با پختن، بخارپز کردن یا سرخ کردن خمیر فراهم می‌شود.

در پخت نان آرد ، آب، خمیر ترش شده و نمک، و گاه از شیر، روغن، انواع ادویه و افزودنی‌های دیگر نیز استفاده می‌شود.


تهیه نان بصورت خلاصه:

1- گندم را از مزرعه دور می‌کنند.

2- گندم را آسیاب به آرد تبدیل می‌کند.

3- از آرد خمیر درست می‌کنند.

4- از خمیر نان درست می‌کنند.


آرد:

آرد،از  گندم یا سایر دانه های خرد شده یا آسیاب شده بدست میاد،

روش برداشت گندم

برای آسیاب کردن گندم یا سایر دانه ها، آنها را خرد میکنند و ذرات ریزی تبدیل می کنند،

این خرد کردن یا آسیاب کردن بصورت دستی ،بادی ،آبی و آسیاب های برقی و صنعتی انجام می شود.

انواع آسیاب :

روش صنعتی و سنتی نگهداری و آسیاب گندم

 

نکته : قدیمی ترین آسیاب ، آسیاب دستی میباشد.

نکته : سریع ترین آسیاب ، آسیاب برقی میباشد.

نکته : وقتی گندم ها را به آرد تبدیل کردند ، آن ها را در بسته کوچک کتانی یا کاغذی و یا در سیلو نگه میدارند.


برای تهیه گندم سه عمل انجام می شود:

شخم زدن یا آماده کردن زمین :

در گذشته دور شخم زدن زمین بوسیله حیوانات مثل گاو و اسب و خر انجام می گرفت، در عصر حاضر بوسیله ماشین آلاتی مثل تراکتور و …انجام می گیرد.

شخم زدن یا آماده کردن زمین

شخم زدن یا آماده کردن زمین

 

کاشت دانه یا گندم:

یا با دست و بصورت سنتی انجام می گرد یا بوسیله دستگاه و ماشین الات صنعتی

روش سنتی کاشت گندم

برداشت دانه یا گندم:

بوسیله دست و سنتی توسط داس برداشت می شود، یا بوسیله ماشین آلاتی نظیر کمباین و تراکتور.

 

روش صنعتی برداشت گندم

روش سنتی برداشت گندم

روش سنتی کاشت گندم


خمیر ترش شده:

خمیر پس از مدتی که می ماند به خمیر ترش شده تبدیل می شود،

خمیر ترشیده دارای میکروب‌های طبیعی ریزی است که برای زنده ماندن نیاز به مواد غذایی دارد خمیر محیط غذایی بسیار مناسبی را برای مخمر مهیا می کند.

بهترین درجه 26-25 درجه سانتی گراد برای فعالیت مخمر مناسب است.

علت اصلی استفاده از خمیرمایه ها چه سنتی و چه صنعتی حجیم کردن خمیر است تا خمیر تهیه شده در زمان پخت و تبدیل به آن حجیم و خوش طعم و آسان‌تر هم جویده شود.


خمیر:

از آرد ، آب ، خمیر ترش شده و نمک بدست می آید.

 

تحقیق در مورد نان کلاس

تحقیق در مورد نان کلاس

 

روش های درست کردن خمیر :
  • دستی و سنتی
  • با دستگاه مخلوط کن

 

تحقیق در مورد نان کلاس

تحقیق در مورد نان

تحقیق در مورد نان

تحقیق در مورد نان

 

تحقیق در مورد نان

تحقیق در مورد نان

تحقیق در مورد نان

 


روش های پخت نان :

  • در تابه
  • در تنور
  • با ماشین
  • سنتی و دستی

 

روش پخت سنتی نان

روش پخت سنتی نان

روش پخت سنتی نان

روش پخت سنتی نان

روش پخت صنعتی نان

روش پخت صنعتی نان

 

تحقیق در مورد نان کلاس دوم

روش پخت صنعتی نان

 


از ضایعات نان چه استفاده‌هایی می‌شود؟

برای خوراک حیواناتی مانند  گاو – گوسفند، مرغ – خروس و پرندگان استفاده میشود.

برای کاهش مقدار ضایعات نان چه راه حل‌هایی را پیشنهاد می‌کنید؟

به اندازه بخریم و بخوریم ، خوب نگهداری کنیم تا کپک نزند و مجبور نباشیم دور بریزیم.

 طرز مصرف درست نان :

1) به اندازه بخوریم.

2) آن را دور نریزیم.

3) آن را هدر ندهیم.

4) باقی‌مانده‌ی نان را نگه‌داری کنیم.


روش های پخت نان در گذشته و اکنون را با هم مقایسه کنید؟

پخت نان در گذشته بوسیله تنور و بصورت دستی انجام می گرفت و همچنین سوخت آن معمولا از چوب و فضولات حیوانات بود و حتی درست کردن خمیر نیز با دست انجام میگرفت.

در عصر حاضر، پخت نان بوسیله دستگاه های بزرگ انجام می گیرد و همچنین سوخت آن بیشتر بوسیله گاز تامین می شود ، هرچند تنور و دستگاه های برقی هم می توانند پخت نان را انجام  دهند.


نسبت آب و آرد در تبدیل خمیر

از آب یا مایع دیگری برای تبدیل آرد به خمیر استفاده می‌شود.

نسبت سه قسمت مایع به پنج قسمت آرد برای نان‌ها ممکن است به‌جای آب از مایعاتی مانند شیرآب‌میوه یا تخم‌مرغ استفاده شود. تحقیق در مورد نان کلاس دوم


سبوس

سبوس پوسته خارجی گندم را تشکیل میدهد هنگام تهیه ارد سفید سبوس گندم را جدا میکنند، ولی نان های سبوس دار نان های هستند که دارای مقدار زیادی سبوس هستند.

از بزرگترها بپرس چرا نان سبوس دار بهتر است؟

نان سبوس دار سرشار از آهن، اسیـد فولیک، املاح و ویتامین های ضروری برای رشـد کـودکان است.

مصرف نان سبوس دار به عملکرد دستگاه گوارش کمک کرده برای درمان بیماری هایی نظیر ورم معده و روده مفید است.

کدام نان سنتی سبوس بیشتری دارد؟

نان های تیره (حاوی سبوس بیشتر) ارزش غذایی بالاتری نسبت به نان های سفید و روشن دارند.

نان سنگک غنی ترین نان از نظر تغذیه ای می باشد.

میزان سبوس گیری مجاز از آرد این نان در محدوده ۶ – ۱۲ درصد می باشد و تقریبا آرد آن کامل و سبوس دار به حساب می آید. به همین دلیل رنگ آن تیره تر و هضم آن کمی طولانی تر است.

از چه گیاهانی به جز گندم، آرد تهیه می شود.؟

نخود ، برنج ، آرد ذرت

 تحقیق در مورد نان کلاس

نان باید در جای خشک و خنک نگهداری شود


در تصویر زیر مراحل تهیه نان را شماره گذاری کنید

 

در تصویر زیر مراحل تهیه نان را شماره گذاری کنید

تحقیق در مورد نان کلاس


جاهای خالی را پرکنید.

ضایعات نان را می توان به پرنده ها داد

برای تهیه آرد از گندم استفاده می شود.

از مخلوط کردن آب و آرد خمیر بدست می آید.

نان را در تنور می پزند.

برای آرد کردن گندم از آسیاب استفاده می شود.

اصلی ترین ماده غذایی ما ایرانی ها نان است.


انواع نان و کالری آنها:

انواع نان و کالری آنها:

انواع نان


فصل 14 علوم، از گذشته تا آینده (نان)

1- مراحل آماده سازی خمیر را نام ببرید؟

ابتدا آرد را با آب مخلوط کرده و سپس مخمر و نمک را به آن اضافه میکنیم، بعد از نیم الی 1 ساعت خمیر ما آماده است.

2- آماده سازی خمیر به چند روش است؟

به روش معمولی دستی و سنتی. با مخلوط کن.

3- مراحل تهیه‌ی نام را بگویید.

1-گندم را از مزرعه دور می‌کنند.

2- گندم را آسیاب به آرد تبدیل می‌کند.

3- از آرد خمیر درست می‌کنند.

4- از خمیر نان درست می‌کنند.


4- از نان چگونه باید نگه‌داری کنیم؟

نان‌های داغ و تازه را نباید روی … نگه‌داریم. نان باید در دمای بین 18 تا 20 درجه باشد.

آسیاب‌ها با گذشت زمان چه تغییراتی پیدا کرده‌اند؟

چون کم کم روش سنتی آرد کردن، به دستگاه تبدیل شد. و آسیاب‌ها از دستی به ماشینی و برقی و ماشینی تبدیل شدند.

5- آرد را در کجا نگه‌داری می‌کنند؟

در بسته‌های کوچک کتانی یا کاغذی یا در سیلو نگه‌داری می‌کنند و باید بدون بو و حشره باشد. تهویه داشته باشد و در برابر گرما و نور محفوظ باشد.

6- مدت زمان پخت نان به چه عواملی بستگی دارد؟

نوع آرد میزان فشردگی خمیر و ترکیب آب بستگی دارد.

7- چگونه آرد را خمیر می‌کنند؟

ابتدا مقداری آرد در ظرف ریخته و به آن آب اضافه می‌کنیم. و بعد مقداری خمیر مایه اضافه کرده و خمیر درست می‌شود.

8- چند نوع نان داریم نام ببرید:

سنگک- بربری – تافتون – نان جو – لواش – نان خرمایی – نان رژیمی – نان شیرمال – کنجدی – باگت – توس – نان قندی – نان محلی و سنتی

9- پیامبر خدا درباره‌ی آداب خوردن نان چه فرمود؟

به نان احترام بگذارید که خدا به آن احترام گذاشته. تحقیق در مورد نان کلاس دوم

10- روش‌های پخت نان را نام ببرید.

با تابه، تنور، با ماشین، سنتی و دستی

با هم‌کلاسی‌های خود گفت‌وگو کنید چرا ضایعات نان اتفاق می‌افتد؟

چون به اندازه نمی‌خریم.

از ضایعات نان در محل زندگی شما چه استفاده‌هایی می‌شود؟

برای حیوانات گاو – گوسفند، مرغ – خروس و پرندگان.

برای کاهش مقدار ضایعات نان چه راه حل‌هایی را پیشنهاد می‌کنید؟

به اندازه بخریم و بخوریم ، خوب نگهداری کنیم تا کپک نزند و مجبور نباشیم دور بریزیم.

11- طرز مصرف درست نان را بگویید:

1) به اندازه بخوریم.

2) آن را دور نریزیم.

3) آن را هدر ندهیم.

4) باقی‌مانده‌ی نان را نگه‌داری کنیم.

12- خمیر رسیده و آماده برای نان چه ویژگی‌ دارد؟

حرکت و جابه‌جایی آن کاهش یافته و سطح روی آن خشک است. حالت شل و …. آن زیاد است. تحقیق در مورد نان کلاس


شعر کودکانه نان تازه

شعر کودکانه نان تازه

دانید من که هستم؟

من نان تازه هستم

خوش عطرم و برشته

عطرم به جان سرشته

زینت سفره هایم قوت دست و پایم

حاصل کار یاران

خوراک صد هزاران

حکایتم دراز است در من هزار راز است

بشنو تو سرگذشتم

چه بودم و چه گشتم

گندم بودم در آغازگندم ناز و طناز

دهقان پیر مرا کاشت

زحمت کشید تا برداشت

هر روز و شب داد آبم

ببین چقدر شادابم

از رنج و کار دهقان

کم کم شدم شکوفان

قدم بلند شد کم کم

بوسید رویم را شبنم

به به به خوشه هایم

گندم با صفایم

شد ساقه ام طلایی

آی برزگر کجایی؟

پیشم بیا شتابان

با داس تیز و بران

دروم کرد مرد دهقان

برد پیش آسیابان

آردم کرد آسیابان

خمیر شدم پس از آن

گذاشت رو پاروش نانوا

چید تو تنور خمیر را

گرفتم از آتش جان

یواش یواش شدم نان

ده ها تن گرم کارند

شب تا سحر بیدارند

تا نان شود مهیا

آید به سفره ما

ای که می خوری نان را

بدان تو قدر آن را.


مطالب بیشتر و جالب از نان

تاریخچه استفاده از خمیر ترش شده :

در نان‌های اولیه، تخمیری صورت نمی گرفت. بعدها انسان متوجه شد که اگر خمیرمایه یا خمیر ترش به آن اضافه شود ، کیفیت و طعم نان بهتر می شود. این مهم در مصر قدیم روی داد.

آشپز فرعون که نان را فتیر درست می‌کرد، یک روز فراموش کرد آن را به موقع پخت کند.

خمیر همان طور مانده بود و پس از مدتی ترشید و او از آن خمیر ترشیده نان تهیه کرد و سپس با ترس و لرز از عقوبت فرعون نان ترشیده را به پیشگاه او برد،

فرعون و مهمانانش از طعم و مزه این نان خوششان آمد و از آن موقع بود که متوجه شدند اگر به نان، خمیرمایه یا خمیر ترش اضافه شود ، طعم و مزه آن اصلاح می‌شود. تحقیق در مورد نان کلاس دوم


خمیر ترشیده:

ورآمدن خمیر، فرایندی است که طی آن، گاز وارد خمیر می‌شود تا نانی که تهیه می‌شود، سبک‌تر بوده و آسان‌تر هم جویده شود. در تهیهٔ اغلب نان‌ها خمیر مایه به‌کار می‌رود.

برای ورآمدن بیشتر خمیرها، از خمیر ترش استفاده می‌شود.

تخمیر در نان چیست؟


 نگهداری نان

1- چیدن نان های داغ بر روی هم، کپک زدگی را تسریع، فساد زدگی را تسهیل و ضایعات نان را تشدید می کند.

2- قبل از سرد شدن کامل نان ها، آنها را نباید دسته کرد. نان سرد شده را نیز بایستی در پلاستیک در بسته گذاشت.

3- حرارت نان باعث کپک زدگی زودرس آن می گردد. از دسته کردن نان داغ می باید جداً پرهیزنمود.

4- نان خوب مستلزم داشتن آرد با کیفیت، نانوای خوب و نگهداری صحیح است.

5- همان گونه که بعضی از برنج ها پخت خوبی ندارند، آرد نامرغوب نیز پخت خوبی نخواهد داشت.

6- دادن نان کپک زده به گاوها مضر و سرطان زا است. در ضمن موجب آلوده شدن شیر آنها می شود.

7- در ایجاد ضایعات نان، مردم 20 درصد، نانوایان 30 درصد و آرد مصرفی 50 درصد تاثیر گذارند.

8- خرید نان مازاد بر نیاز روزانه، یکی از علل افزایش ضایعات نان است. بایستی از خرید نان اضافی خودداری نمود.

9- از خوردن نان سبوس دار در وعده های غذای خود غافل نشوید؛ مصرف نان سبوس دار در هر وعده ی غذایی 30 تا 40 درصد خطر ابتلا به بیماری های قلبی و گوارشی را کاهش می دهد.

10- خوردن نان سبوس دار مانع از جذب سریع قند و چربی در خون می گردد.

11- نان های تیره (حاوی سبوس بیشتر) ارزش غذایی بالاتری نسبت به نان های سفید و روشن دارند.
12- قرار دادن نان در یخچال، بیات شدن نان را تسریع می نماید.

13- انباشته شدن نان داغ قبل از سرد شدن، باعث تغییر حالت ظاهری، بیات شدگی زودرس، تسریع در کپک زدگی، تشدید ضایعات و ایجاد بیماری گوارشی می گردد.

14- قبل از سرد شدن کامل، نباید نان را دسته کرد. نان سرد شده را نیز باید در سفره در بسته نگهداری نمود. تحقیق در مورد نان کلاس

15- هنگام خرید نان حتماً یک سفره ی پارچه ای یا پلاستیکی به همراه داشت.

16- نانی که پس از سرد شدن با سفره حمل و نگهداری شود، مطبوع تر و ماندگارتر خواهد بود.

17- هر چه سبوس آرد بیشتر، ارزش غذایی آن نیز افزون تر و هرچه سبوس آرد کمتر، ارزش غذایی آن نیز کمتر و کیفیت نان نیز پایین تر خواهد بود.

18- بین حرارت، رطوبت و کپک زدگی رابطه ی مستقیم وجود دارد؛ در نتیجه نان هایی که به صورت داغ بر روی هم دسته شوند، محیط مناسبی را برای فساد میکروبی و کپک زدگی فراهم می سازد.

19- آرد حاصل از گندم تازه و نارس، باعث تولید نان های سفت و بدهضم خواهد شد.

20- نان خوب نانی است که آرد آن خوب، خمیر آن تخمیر شده، نانوایش ماهر و مصرف کننده ی آن واقف به اصول نگهداری صحیح باشد.


تهیه و تنظیم:

سایت کلاس درسی


منابع:

https://www.hamshahrionline.ir

https://www.hifood.ir

https://fa.wikipedia.org

https://mseyyedian.blog.ir/post/160

https://namnamak.com/

https://persianv.com/

https://amozandeh.blog.ir/


masterdoc

مدت 9 سال هست در زمینه تولید محتوا کار می کنم. و علاقمند به تولید محتوای با کیفیت هستم.امیدوارم رضایت خاطر شما جلب شده باشد.

دیدگاه کاربران ...

    لطفا قبل از ارسال سئوال یا دیدگاه سئوالات متداول را بخونید.
    جهت رفع سوالات و مشکلات خود از سیستم پشتیبانی سایت استفاده نمایید .
    دیدگاه ارسال شده توسط شما ، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
    دیدگاهی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با مطلب باشد منتشر نخواهد شد.

    دیدگاه خود را بیان کنید