شما چه راهکار های دیگری برای تولید محصول غذایی سالم در مزرعه پیشنهاد میکنید؟

شما چه راهکار های دیگری برای تولید محصول غذایی سالم در مزرعه پیشنهاد میکنید؟

شما چه راهکار های دیگری برای تولید محصول غذایی سالم در مزرعه پیشنهاد میکنید؟


مقاله کامل درمورد مصرف مواد غذایی ارگانیک


کنترل آفات، بیماری ها و علف های هرز با روش زیستی و مکانیکی

روش های غیر شیمیایی

کنترل آفات، بیماری ها و علف های هرز بایستی از طریق کاربرد روش های غیر شیمیایی مانند روش مبارزه بیولوژیک (استفاده از حشرات، قارچ ها، باکتری ها و سایر موجودات مفید جهت از بین بردن آفات، عوامل بیماری زا و علف های هرز)

روش های مکانیکی و زراعی

روش های مکانیکی و زراعی مانند وجین علف های هرز، برقراری تناوب و آیش، شخم های زمستانه، هرس اندام های آلوده و بیمار در مواقع معین سال، استفاده از روغن هایی که کاربرد زمستانه دارند، استفاده از گیاهان تثبیت کننده ازت خاک، انتخاب و کاشت ارقام مقاوم و پر محصول تر از بین ارقام بومی و سنتی و سایر روش ها و اقداماتی که انجام آن ها مستلزم استفاده از مواد شیمیایی مضر نباشد انجام شود.


  1. پاورپوینت درس 3 هوا نفس زندگی انسان و محیط زیست یازدهم
  2. پاورپوینت درس 2 انسان و محیط زیست یازدهم
  3. پاورپوینت درس 1 انسان و محیط زیست یازدهم

  • خريد ماشين آلات لازم برای كشاورزی زيستی
  • ايجاد آزمايشگاه‌ها به‌منظور اندازه‌گيری سطح سموم و آفت‌كش‌ها در محصولات كشاورزی
  • ايجاد قوانين استاندارد براي نهاده‌های مورد كاربرد در بخش كشاورزی زيستی (كود، بذر، آب،خاك،…)
  • كاهش يارانه‌های كود و سم و تخصيص اين يارانه‌ها در راستای توليد محصولات زيستی
  • ايجاد هماهنگی در بخش‌های گوناگون كشاورزی از جمله دامپروری ها برای كشاورزی زيستی

  • رشد و گسترش عوامل و میکروارگانیزم های مفید در خاک، آب و هوا به طور کلی در اکوسیستم ها.
  • استفاده مجدد (بازیافت) مواد زائد و باقی مانده های گیاهی و حیوانی در چرخه تولید و مدیریت مناسب مواد و انرژی.

رساندن مواد مغذی طبیعی

بجای مواد شیمیایی، کشاورزی ارگانیک از بسیاری از مواد آلي برای رساندن مواد مغذی که گیاهان برای رشد نیاز دارند استفاده می کند. برای مثال شبدر، مقدار زیادی نیتروژن دارد و کشاورزان از آن برای ساختن خاک بهتر استفاده می کنند. شما چه راهکار های دیگری برای تولید محصول غذایی سالم در مزرعه پیشنهاد میکنید؟


کشت مخلوط

کشت دو یا چند محصول در مجاورت یکدیگر یکی از روش های افزایش باردهی محصولات است روش کشت مخلوط تمایل به ایجاد علفهای هرز و آفات کمتر است.

گیاهان پوششی

گیاه پوششی به منظور جلوگیری از فرسایش خاک کاشته می شود.

این گیاه اهداف دیگری مانند بهبود ماده آلی خاک، حفظ رطوبت خاک، افزایش نیتروژن قابل دسترس، جذب مواد غذایی باقی مانده از زراعت قبلی، کاهش رشد علف های هرز و جذب حشرات مفید را نیز تأمین می کند.

بدین منظور دامداران علوفه ای مانند یونجه، شبدر و ماشک و از گندمیان، چاودار گیاهان پوششی مطولبی به شمار می روند.

گیاهان پوششی اثرات مستقیم مثبت روی ساختار خاک، ماده آلی خاک، کیفیت محیط و مدیریت آفت دارند و اثرات غیر مستقیم آنها بر تعادل اسیدیته، حیات خاک و چرخه عناصر از طریق افزایش مواد آلی می باشد و از طریق کیفیت خاک موجب کاهش رواناب، فرسایش و آبشویی نیتروژن می شوند.

کشت گیاه تله

کشت گیاهان تله یکی از راه های مبارزه با آفات در کشاورزی ارگانیک است.

در این روش گیاهانی که نسبت به گیاه اصلی برای آفات جذابیت بیشتری دارند کشت می شوند تا آفات به سمت آن ها کشیده شوند و سمت گیاه اصلی نروند.

مالچ های کاه و کلش

استفاده از مالچ تاثیر بسزایی در جلوگیری از تبخیر آب، هدر رفت مواد مغذی؛ مبارزه با علف های هرز و … دارد.

در باغات ارگانیک از مالچ های خرده چوب معمولا استفاده می شود و و در مزارع کشاورزی ارگانیک گندم یا صیفی جات خاکپوش های کاه و کلش مورد استفاده قرار می گیرند.

شخم کم عمق، استفاده از پودر سنگ‌های سیلیکات برای قلیایی‌سازی خاک و… برخی دیگر از روش های کشاورزی ارگانیک هستند. شما چه راهکار های دیگری برای تولید محصول غذایی سالم در مزرعه پیشنهاد میکنید؟


مقررات پایه تولید ارگانیک در محصولات زراعی

-باید از بذر و مواد گیاهی ارگانیک استفاده شود.

-اگر بذر و مواد گیاهی ارگانیک در دسترس نباشد باید از بذر رایج که در کشاورزی ارگانیک ممنوع نیست استفاده کرد.

-از کودها باید به شکلی استفاده شود که از خاک، آب و تنوع زیستی حفاظت کنند.

-مصرف کودهای آلی دارای فضولات انسانی در محصولاتی حرارتی در کشاورزی ارگانیک مجاز است.

-کشاورزی باید برای جلوگیری از آلودگی های مزرعه ارگانیک از موانع فیزیکی و مناطق محافظ(با حصار کشی محوطه کشاورزی از ورود حیوانات مزرعه به محل کشاورزی جلوگیری شود)استفاده کند.

-کلیه تجهیزات و ماشین آلات فرایندهای کشاورزی ارگانیک پیش از استفاده در مزارع ارگانیک باید از کلیه موادی که احتمال آلودگی دارند پاک شوند.


سلامت مواد غذایی: از مزرعه تا بشقاب

نوع آب مصرفی و سلامت آن در آبیاری محصولات کشاورزی مهم است.

آلودگی آب به فضولات انسانی و یا صنعتی در آلودگی به خصوص سبزیجات و صیفی جات موثر است.

آلودگی آب رودخانه ها و دریاچه ها و دریاها با فاضلاب صنعتی باعث آلودگی نه تنها محصولات کشاورزی بلکه آبزیان می شود و سلامت انسان با مصرف آن به خطر می افتد.

–نوع غذا، داروها و مکمل هایی که در پرورش ماهی و مرغ، سایر پرندگان و دامها استفاده می شود و نیز میزان سلامت این حیوانات در سلامت فراوردهای آنها شامل گوشت و شیر و تخم مرغ و لذا در سلامت مصرف کنندگان این محصولات تاثیر بسیاری دارد.

– حتی در صورت سلامت محصول تولید شده، نحوه بسته بندی، نگهداری و توزیع آنها نیز مسئله مهمی است.

برای مثال نوع ماده ای که برای افزایش ماندگاری به محصولات کشاورزی زده می شود، جنس و پاکیزگی ظرف یا بسته بندی، جنس و تمیزی بطری آب همه بر سلامت مصرف کنندگان تاثیر گذار است.


تهیه و تنظیم: سایت کلاس درسی


 

masterdoc

مدت 9 سال هست در زمینه تولید محتوا کار می کنم. و علاقمند به تولید محتوای با کیفیت هستم.امیدوارم رضایت خاطر شما جلب شده باشد.

دیدگاه کاربران ...

  1. توسط ابوالفضل دهقان

    خیلی ممنون
    در تحقیقاتم کمک کردین
    با آرزوی موفقیت و سلامتی برای شما

  2. توسط masterdoc

    ممنونم. موفق و تندرست باشین

  3. لطفا قبل از ارسال سئوال یا دیدگاه سئوالات متداول را بخونید.
    جهت رفع سوالات و مشکلات خود از سیستم پشتیبانی سایت استفاده نمایید .
    دیدگاه ارسال شده توسط شما ، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
    دیدگاهی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با مطلب باشد منتشر نخواهد شد.

    دیدگاه خود را بیان کنید