تحقیق درمورد چراغ خودرو

تحقیق درمورد چراغ خودرو

تحقیق درباره چراغ خودرو

تحقیق آماده چاپ درباره چراغ خودرو

جهت دانلود تحقیق آماده چاپ این مطلب کلیک کنید!

تعریف خودرو

خودرو یا ماشین یا اتومبیل (به فرانسوی: automobile)، به وسیله نقلیه چرخ‌دار گفته می‌شود که با موتور، خودش را حمل می‌کند این بدین معنی است که خودرو بدون ارتباط با وسیله دیگر و به کمک نیروی موتور خود، قادر به حرکت است.

 

تحقیق درمورد چراغ خودرو

 

چراغ خودروها

هر خودرویی برای ایمنی و زیبا سازی از چراغ های گوناگونی استفاده میکنند تا بتوانند تضمین در سلامتی باشند . 

در سیستم روشنایی خودرو های سواری از چراغ های گوناگون و متعددی استفاده شده است، هر کدام از این چراغ ها به منظور خاصی در بدنه خودرو نصب می شوند. 

تحقیق درمورد چراغ خودرو

 

انواع چراغ های خودرو

انواع چراغ های روشنایی در خودرو های سواری را به ترتیب زیر می توان دسته بندی نمود:

چراغ های روی بدنه خودرو شامل:

  • چراغ های بزرگ جلو
  • چراغ های مه شکن
  • چراغ های کوچک جلو
  • چراغ های خطر
  • چراغ های ترمز
  • چراغ های دنده عقب
  • چراغ های راهنما
  • چراغ های پلاک خودرو
  • چراغ های جانبی (پارک)

 

تحقیق درمورد چراغ خودرو

 

چراغ های داخل اتاق خودرو، شامل:

  • چراغ های نقشه خوانی (سقف)
  • چراغ های صفحه نشان دهنده ها و پنل جلوی راننده
  • چراغ جعبه داشبورد
  • چراغ صندوق عقب
  • چراغ مطالعه سرنشین عقب

 

تحقیق درمورد چراغ خودرو

 

دلایل استفاده از هر چراغ 

چراغ های بزرگ جلوی خودرو

از چراغ های بزرگ جلو برای تامین روشنایی مسیر حرکت خودرو درهنگام شب و تاریک بودن هوا استفاده می شود.

شکل و اندازه این چراغ ها متناسب با فرم بدنه خودرو طراحی و ساخته شده و از جایگاه ویژه ای در زیبایی جلوی خودرو برخوردار است.

تعداد چراغ های بزرگ جلو دو یا چهار عددند و در دو طرف جلوی خودرو نصب می شوند.تحقیق درمورد چراغ خودرو

 

تحقیق درمورد چراغ خودرو

 

چراغ های بزرگ جلو از دو قسمت اصلی تشکیل شده است:

  • کاسه ی چراغ

کاسه ی چراغ کروی شکل طراحی و ساخته می شود و سطح آن را به منظور انعکاس نور لامپ، جیوه اندود می کنند.

مرکز کاسه ی چراغ محل نصب لامپ است و برای ثابت کردن لامپ در روی کاسه چراغ از فنر یا حلقه ی نگه دارنده پلاستیکی استفاده می شود.

تحقیق درمورد چراغ خودرو

  • بلوری یا عدسی چراغ

بلوری یا عدسی در روی کاسه ی چراغ قرار گرفته و به وسیله چسب مخصوصی با کاسه یکپارچه می شود تا از ورود گرد و خاک و آب به داخل کاسه ی چراغ جلوگیری شود.

سطح عدسی دارای منشور های بلورین است، که برای هدایت پرتو های نور لامپ چراغ های بزرگ در روی عدسی، ایجاد می گردد.تحقیق درمورد چراغ خودرو

 

 تحقیق درمورد چراغ خودرو

  • مه شکن

با توجه به اینکه در هوای مه آلود، به دلیل غلظت و تراکم ذرات بخار آب و همچنین به هنگام بارش شدید برف، از شعاع دید راننده کاسته می شود و قدرت تشخیص جاده مختل می گردد لازم است برای روشن نمودن سطح جاده از چراغ مه شکن استفاده شود. تعداد چراغ های مه شکن دو عددند و در قسمت جلوی خودرو در کنار چراغ های بزرگ، در یک مجموعه ساخته شده و در روی خودرو، نصب می شوند.

 

تحقیق درمورد چراغ خودرو

 

تابش نور در این چراغ های زرد رنگ است و نسبت به نور چراغ های بزرگ خودرو قدرت نفوذ بیشتری دارد.

 

برای ایجاد نور زرد رنگ در چراغ های مه شکن به دو روش عمل می شود:

  • الف) استفاده از عدسی یا بلوری زرد رنگ در ساختمان چراغ
  • ب) استفاده از حباب زرد رنگ در روی لامپ چراغ

در خودرو هایی که سیستم روشنایی آن فاقد چراغ مه شکن است، می توان از چراغ های مه شکن موجود در بازار که معمولاً به شکل گرد یا چهارگوش ساخته می شود استفاده نمود.

طراحی این چراغ ها به گونه ای است که خط قطع نور تیزی داشته و مسیر حرکت خودرو را به خوبی روشن می کند.تحقیق درمورد چراغ خودرو

 

افزایش روشنایی مسیر حرکت

در بعضی افزایش روشنایی مسیر حرکتاز خودرو ها، برای افزایش روشنایی مسیر حرکت، از چراغ های نور افکن که در روی سپر خودرو یا محل مناسب دیگری در روی قسمت جلوی بدنه تعبیه می گردد، استفاده می شود. فرم این چراغ ها مانند چراغ های مه شکن است و تنها تفاوت آن ها سفید رنگ بودن تابش نور چراغ است.

 

توجه!

هنگام رانندگی در شب، به کار بردن نور بالای چراغ های بزرگ و نور افکن ها باعث خیرگی و کاسته شدن دید راننده ی خودروی مقابل می شود و حادثه آفرین است.

برای ایجاد امنیت در رانندگی، باید استفاده از نور پایین چراغ ها، بستن کمربند ایمنی، رعایت حقوق شهروندی و احترام به مقررات و قوانین راهنمایی و رانندگی را مد نظر قرار داد و دیگران را نیز از عوامل اصلی کاهش تصادفات آگاه کرد.

 

چراغ های خطر

چراغ های خطر، به منظور هشدار و هم چنین مشخص نمودن موقعیت خودرو در محیط کم نور، هوای مه آلود و نیز تاریکی هوا طراحی، در قسمت عقب خودرو در روی بدنه نصب می گردد.

تعداد چراغ های خطر به تعداد حداقل یک عدد در هر سمت بدنه است، که در بعضی از خودرو ها دارای کاسه چراغ مستقل از دیگر چراغ های عقب است و در بعضی دیگر به همراه چراغ ترمز به طور مشترک در یک کاسه ی چراغ قرار می گیرند.تحقیق درمورد چراغ خودرو

 

تحقیق درمورد چراغ خودرو

 

تلق چراغ های خطر قرمز

تلق چراغ های خطر قرمز رنگ است و در صورتی که در ساختمان چراغ از تلق بی رنگ استفاده شده باشد روی لامپ را با حباب قرمز می پوشانند. بر مبنای طراحی کارخانه ی سازنده، تلق چراغ های عقب در بعضی از خودرو ها یکپارچه است و در بعضی دیگر هر کدام از چراغ ها تلق جداگانه ای دارند.

 

چراغ های ترمز

چراغ های ترمز نیز از نوع چراغ های هشدار دهنده و اعلام خطر در خودرو است. روشن شدن چراغ های ترمز به مفهوم اعلام کاهش سرعت و توقف و یا وضعیت جدید برای خودرو ها است.

این چراغ ها از لحظه ی شروع ترمز قرمزند و تا خاتمه ی آن روشن می مانند. چراغ ترمز در قسمت عقب خودرو نصب می شود و تعداد آن در هر طرف یک یا دو عدد است.

 

تحقیق درمورد چراغ خودرو

تلق یا عدسی روی چراغ ترمز

تلق یا عدسی روی این چراغ قرمز رنگ است و در صورتی که در طرح چراغ از تلق شفاف بی رنگ استفاده شده باشد، لامپ درون کاسه ی چراغ حباب قرمز رنگ خواهد داشت.

در مدار الکتریکی ترمز اکثر خودرو های جدید، چراغ ترمز دیگری پیش بینی می کنند و آن را روی سینی زیر شیشه ای عقب قرار می دهند به طوری که همراه با چراغ های ترمز روی بدنه روشن می گردد.

 

چراغ های دنده عقب

چراغ های دنده عقب به منظور روشن کردن فضای عقب خودرو و آگاهی سایرین از جهت حرکت خودرو طراحی و ساخته شده است. این چراغ ها که دو عددند در کنار چراغ های خطر، ترمز و راهنما در روی بدنه تعبیه می شوند.

 

تحقیق درمورد چراغ خودرو

 

تلق یا عدسی چراغ های دنده عقب

تلق یا عدسی چراغ های دنده عقب بی رنگ و شفاف انتخاب شده اند و دارای برجستگی هایی است که پرتو های نور لامپ را در محیط پخش می کند. این چراغ ها به صورت مجزا و یا همراه با سایر چراغ ها در قسمت عقب خورو نصب می گردد.

 

چراغ های راهنما

هنگام تغییر مسیر حرکت خودرو در چرخش به سمت راست و یا سمت چپ برای اطلاع سایر راننده ها از چراغ های راهنما استفاده می شود.

تعداد چراغ های راهنما در خودرو ها حداقل چهار عددند، دو عدد از آن ها در قسمت جلوی خودرو و دوتای دیگر در قسمت عقب در روی بدنه نصب می شوند.

 

چرا چشمک زن طراحی می کنند

برای افزایش توجه به تغییر مسیر خودرو چراغ های راهنما را به صورت چشمک زن طراحی می کنند و به همین منظور لامپ چراغ ها را به صورت منقطع روشن و خاموش می شود.تحقیق درمورد چراغ خودرو 

 

تحقیق درمورد چراغ خودرو

در تصویر بالا این چراغ ها، که روی بدنه (گل گیر) و داخل مجموعه چراغ های جلوی یک نوع خودرو طراحی و نصب شده اند، دیده می شود.تحقیق درمورد چراغ خودرو

 

عدسی یا تلق روی چراغ

عدسی یا تلق روی چراغ راهنما زرد رنگ است و در خودرو هایی که تلق چراغ از نوع بی رنگ و شفاف انتخاب شده باشد روی لامپ چراغ راهنما را با حباب زرد رنگ پوشش می دهند. به دلیل اهمیت چراغ های راهنما و جایگاه ویژه آن در سیستم روشنایی خودرو، محل نصب چراغ ها در روی بدنه به گونه ای انتخاب می شود که کاملاً در معرض دید قرار گیرد.

 

چراغ های پلاک خودرو

در خودرو های سواری برای روشن کردن فضای محل نصب پلاک شناسایی، از مدار چراغ های پلاک استفاده می شود.

به طوری که با این طرح محل نصب پلاک روشن می شود و رویت و قرائت مندرجات روی صفحه ی پلاک شناسایی به هنگام شب و تاریک بودن هوا امکان پذیر می گردد.

این چراغ ها معمولاً به تعداد دو عدد و در قسمت بالا یا دو طرف پلاک عقب خودرو نصب می شود.

 

تحقیق درمورد چراغ خودرو

 

چراغ های جانبی (پارک)

هنگامی که راننده ی خودرو سوئیچ چراغ های روشنایی را در وضعیت مرحله ی اول سوئیچ قرار می دهد، جریان الکتریکی مدار تعدادی از چراغ های روشنایی روی بدنه و داخل اتاق خودرو برقرار می گردد.

چراغ هایی که روی بدنه قرار داشته و روشن می شوند به چراغ های جانبی (پارک) معروف اند.

 

این چراغ ها عبارتند از:

چراغ های کوچک روی سپر یا بدنه ی جلوی خودرو و چراغ های خطر که محدوده ی خودرو را در تاریکی شب یا در هوای مه آلود مشخص می سازند.

در بعضی خودرو ها چراغ جانبی (پارک) در داخل کاسه ی چراغ بزرگ جلو خودرو طراحی و نصب می شود.

 

تحقیق درباره حس بویایی

انشا درباره خودمراقبتی و بهداشت فردی

انشا درباره تابستان

منبع:

ویکی پدیا

stephelp.ir

فروشگاه انگلیسی

عاشق تولیدمحتوا برای کودکان و نوجوانان به مدت 4 سال

دیدگاه کاربران ...

    لطفا قبل از ارسال سئوال یا دیدگاه سئوالات متداول را بخونید.
    جهت رفع سوالات و مشکلات خود از سیستم پشتیبانی سایت استفاده نمایید .
    دیدگاه ارسال شده توسط شما ، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
    دیدگاهی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با مطلب باشد منتشر نخواهد شد.

    دیدگاه خود را بیان کنید