تحقیق در مورد حباب کلاس

تحقیق در مورد حباب کلاس چهارم ، تحقیق در مورد حباب کلاس سوم ، تحقیق در مورد حباب کلاس پنجم ، مراحل ساخت حباب کلاس چهارم، تحقیق درباره حباب کلاس

تحقیق در مورد حباب کلاس


تحقیق آماده ورد و pdf حباب ها

فایل آماده word و pdf این تحقیق


حباب چیست؟

حباب صابون پرده بسیار نازکی از ترکیب آب و صابون و لایه ای نازک به شکل کروی و سطح آن رنگین‌کمانی است.

تحقیق در مورد حباب کلاس

وقتی یک لایه نازک از ماده‌ای مانند آب صابون، مقداری گاز، به عنوان مثال هوا را به دام می‌اندازد ، حباب ایجاد می‌شود.

در این پدیده، مولکول‌های موجود در ماده تشکیل دهنده بدنه حباب، به یکدیگر جذب می‌شوند.

شکل هندسی کروی به مولکول‌های سازنده‌ی حباب اجازه می‌دهد

با مصرف کمترین میزان انرژی، کوچک‌ترین سطح ممکن را اشغال کنند که این حالت پایدارترین شکل هندسی برای آنها می‌باشد.


ویژگی حباب ها

حباب‌های توخالیِ صابون طول عمر چند ثانیه‌ای دارند و ممکن است در اثر برخورد با اشیاء یا به صورت خود رفتار بترکند.

این حباب‌ها بسیار شفاف هستند و می‌توان آنها را به صورت رنگی نیز ساخت.

حباب‌های صابون با دمیده شدن هوا در حلقه یا لوله‌ای که سر آن آغشته به ترکیب آب و صابون است به وجود می‌آیند.

حباب‌های صابون نرم و چسبنده هستند.


ساختار فیزیکی

ضخامت لایه فیلم صابون به دلیل این مولکول های شوینده است و برای همه حباب های بزرگ یا کوچک یکسان است.

تحقیق در مورد حباب کلاس

 

با افزودن صابون به آب، نیروی کشش سطحی کاسته می‌شود و پوستهٔ سطح آب منبسط می‌شود.

هنگامی که داخل حلقه هوا می‌دمیم تا حباب بسازیم، این پوسته به راحتی کشیده و حباب تشکیل می‌شود.

یک حباب صابون در داخل هوا، لایه نازکی از مایع می‌باشد که با هوا محصور شده‌است.
فیلم نازک خود از سه لایه تشکیل شده است. تحقیق در مورد حباب کلاس

یک لایه‌ی میانی مولکول‌های آب که در بین دو لایه از مولکول‌های صابون قرار گرفته‌است.

برای ایجاد یک کره‌ی حباب، میلیون‌ها مولکول باید در این ساختار سه لایه‌ای در کنار هم قرار بگیرند.

تحقیق در مورد حباب کلاس

 


طرز تهیه مایع حباب ساز

شیمی فرآیند

از آنجایی که آب کشش سطحی بالایی دارد، حباب‌هایی که از آب درست می‌شوند کوچکند و به سرعت می‌ترکند.

افزودن محلول صابونی یا مایع ظرفشویی، کشش سطحی آب را کاهش داده و امکان تشکیل حباب‌های بزرگتر را فراهم می‌کند.
گلیسیرین و شربت ذرت (corn syrup) نیز با کند کردن فرایند تبخیر، ترکیدن آن‌ها را به تاخیر می‌اندازند.
دستور تهیه

برای ساخت حباب ساز می‌توانید تنها از آب و مایع ظرفشویی استفاده کنید، اما افزودن شربت ذرت یا گلیسیرین موجب پایداری بیشتر و بزرگتر شدن حباب‌ها می‌شود.

طرز تهیه مایع حباب ساز

 

مواد لازم:

۱ فنجان آب

۲ قاشق غذا خوری شربت ذرت یا ۲ قاشق غذاخوری گلیسیرین

۴ قاشق غذاخوری مایع ظرفشویی

طرز تهیه مایع حباب ساز

 

روش تهیه:

تمام مواد را با هم مخلوط کنید و خوب هم بزنید.

مایع حباب ساز شما آماده است، به همین راحتی!


ساخت حباب‌های رنگی

حباب‌های معمولی هاله از رنگ‌های مختلف را در خود دارند، اما افزودن چند قطره رنگ خوراکی مایع به ترکیب، تفاوت بزرگی ایجاد می‌کند.

ساخت حباب‌های رنگی

بازی با حباب‌های رنگی را در فضای آزاد انجام دهید تا وسایل و دیوار‌ها رنگی نشوند.

از این فرصت استفاده کنید تا با کودک پیرامون نحوه ترکیب رنگ‌ها صحبت کنید.

برای نمونه، با هم ببینید که چگونه افزودن چند قطره رنگ زرد به آبی موجب تشکیل سبز می‌شود یا ترکیب آبی و قرمز، بنفش می‌شود. تحقیق در مورد حباب کلاس چهارم

 

ساخت حباب‌های شکری

افزودن شکر باعث می‌شود حباب‌های بزرگتر و پایدارتری داشته باشید.

مواد لازم:

۱ فنجان آب

۲ قاشق غذاخوری مایع ظرفشویی

۱ قاشق غذاخوری گلیسیرین

۱ قاشق چایخوری شکر

روش تهیه:

تمامی مواد را با هم مخلوط کنید، آنقدر هم بزنید تا شکر کاملا حل شود.

دمنده های حباب خانگی

اگر دمنده حباب ساز‌های قبلی که خریده اید را در منزل دارید، از آن‌ها استفاده کنید، در غیر این صورت ساخت دمنده از وسایل موجود در خانه نیز تجربه هیجان انگیزی است.

با کودکتان به دنبال وسیله‌ای بگردید که دارای سوراخی برای خروج حباب باشد.

  • نی
  • مگس کش
  • کاتر کوکی و بیسکوییت
  • قاشق پلاستیکی سوراخ دار
  • در نمک پاش و فلفل پاش
  • سبد‌های کوچک پلاستیکی
  • در بطری پلاستیکی
  • خم کردن نی شور

پاسخ به سوالات متداول

۱. چگونه حباب‌های پایدارتری بسازیم؟

برای داشتن حباب‌های پایدار:

  • گلیسیرین، شربت ذرت یا شکر به محلول اضافه کنید.
  • از آب مقطر یا فیلتر شده استفاده کنید تا میزان ناخالصی‌ها را کاهش دهید.
  • در محیط‌های مرطوب‌تر بازی کنید.

۲. آیا می‌توان از گلیسیرین استفاده نکرد؟

می‌توان مایع حباب ساز را با آب و مایع ظرفشویی نیز تهیه کرد، اما افزودن گلیسیرین موجب پایدار‌تر شدن حباب‌ها می‌شود.

۳. گلسیرین را از کجا تهیه کنیم؟

گلسیرین را می‌توانید از فروشگاه‌های ابزار و کاردستی، فروشگاه‌های لوازم قنادی و فروشگاه‌های مواد و لوازم آزمایشگاهی تهیه کنید.

۴. آیا مایع حباب ساز قابل نگهداری است؟

بله، می‌توانید محلول را در یک بطری تمیز ریخته و درب آن را ببندید تا هر زمان که نیاز دارید استفاده کنید.

۵. آیا مایع حباب ساز نیاز به استراحت دارد؟

در برخی دستورالعمل‌ها بیان شده که پس از مخلوط کردن آب و مایع ظرفشویی چند ساعت محلول را به کناری بگذاریم و پس از آن گلیسیرین را اضافه کنیم.

برخی دیگر توصیه می‌کنند که از شب قبل محلول را آماده کنیم.

نکات مهم در رابطه با مایع حباب ساز

ریختن مایع حباب ساز یا ترکیدن حباب‌ها روی وسایل و لوازم خانه ممکن است ایجاد لکه کند.

مایع حباب ساز بسیار لیز و لغزان است و در صورت ریختن روی زمین موجب سر خوردن کودکان می‌شود. تحقیق در مورد حباب کلاس چهارم


مشاهده و نتیجه‌گیری:

اضافه کردن گلیسیرین و شکر به محلول باعث می‌شود عمر حباب‌های حاصل طولانی‌تر شود.

زمانی که حباب تشکیل می‌شود، آب داخل آن به سرعت شروع به تبخیر می‌کند و درنتیجه حباب بسیار نازک می‌شود و می‌ترکد.

اضافه کردن گلیسیرین و شکر فرآیند تبخیر آب را کند می‌کند و باعث می‌شود حباب دیرتر بترکد.

شکل کروی حباب ها

آیا به این نکته دقت کرده‌اید که از هر حلقه‌ای با هر شکل هندسی برای ساختن حباب استفاده کنید، در انتها حباب‌های تشکیل شده همگی به شکل کروی هستند؟

شکل هندسی کروی به مولکول‌های سازنده‌ی حباب اجازه می‌دهد با مصرف کمترین میزان انرژی، کوچک‌ترین سطح ممکن را اشغال کنند که این حالت پایدارترین شکل هندسی برای آنها می‌باشد. 

 


تهیه و تنظیم: سایت کلاس درسی


مطالب دیگر:

masterdoc

مدت 9 سال هست در زمینه تولید محتوا کار می کنم. و علاقمند به تولید محتوای با کیفیت هستم.امیدوارم رضایت خاطر شما جلب شده باشد.

دیدگاه کاربران ...

    لطفا قبل از ارسال سئوال یا دیدگاه سئوالات متداول را بخونید.
    جهت رفع سوالات و مشکلات خود از سیستم پشتیبانی سایت استفاده نمایید .
    دیدگاه ارسال شده توسط شما ، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
    دیدگاهی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با مطلب باشد منتشر نخواهد شد.

    دیدگاه خود را بیان کنید