تحقیق در مورد پروتئین ها کلاس

تحقیق در مورد پروتئین ها کلاس ،تحقیق در مورد پروتئین ها کلاس سوم ،تحقیق در مورد پروتئین ها کلاس ،تحقیق در مورد پروتئین ها برای کودکان/تحقیق در مورد پروتئین ها کلاسی هفتم،تحقیق در مورد پروتئین ها کلاسی پنجم چهارم ششم

تحقیق در مورد پروتئین ها کلاس


تحقیق آماده ورد و pdf پروتئین ها

فایل آماده word و pdf این تحقیق


دسته بندی مواد غذایی

تمام غذایی که می خوریم را می توان به دسته های اصلی تقسیم کرد.

هفت گروه غذایی عبارتند از:

  • سبزیجات
  • میوه ها
  • غلات، حبوبات، آجیل و دانه
  • گوشت و مرغ
  • ماهی و غذای دریایی
  • غذاهای لبنیاتی
  • تخم مرغ

پروتئین‌ چیست؟

بدن ما از میلیون های سلول ساخته شده است ، این سلول ها برای زنده ماندن به مواد گوناگونی نیاز دارند از جمله، اکسیژن ، و پروتئین .

پروتئین‌ها مواد مغذی اصلی هر سلول زنده هستند.

پروتئین‌ها بخشی از ترکیبات مواد غذایی هستند که با مقدارهای مختلف در آن‌ها موجودند.

در هر سلول حدود ۲۰ میلیون از پروتئین ها وجود دارد.

حدود ۱۰۰ هزار نوع پروتئین منحصر به فرد در یک سلول انسان وجود دارد.

قسمت های مختلف و زیادی از بدن از پروتئین ساخته شده است، مانند ماهیچه ها، استخوان، پوست، برخی آنزیم ها و هورمون ها و…


میزان پروتئین مورد نیاز برای بدن

طبق استانداردهای تعیین شده توصیه می‌شود هر فرد بزرگسال در طول روز به ازای هر کیلوگرم از وزن بدن خود حداقل ۰.۸ گرم پروتئین دریافت کند.

مصرف زیاد پروتئین برای کلیه ها مضر میباشد .

مقدار پروتئین مصرفی تایید شده طبق جدول زیر میباشد :

  • کودکان ۱ تا ۳ سال : ۱۳ گرم
  • کودکان ۴ تا ۸ سال : ۱۹ گرم
  • نوجوانان ۸ تا ۱۳ سال : ۳۴ گرم
  • دخترهای ۱۴ تا ۱۸ سال : ۴۶ گرم
  • پسرهای ۱۴ تا ۱۸ سال : ۵۲ گرم
  • زنان ۱۹ تا ۷۰+: ۴۶ گرم ( ۷۱ گرم اگر حامله یا شیرده باشند )
  • مردان ۱۹ تا ۷۰+ : ۵۶ گرم

تحقیق در مورد چربی ها


انواع پروتئین :

تمامی پروتئین‌ها در دو شکل

  • گیاهی
  • حیوانی وجود دارند.

منابع پروتئین گیاهی عبارتند از:

حبوبات:

از انواع حبوبات که دارای پروتئین هستند می‌توانیم به عدس، انواع لوبیا، لوبیای سویا و بادام زمینی اشاره کنیم.

مغزیجات و دانه‌ها:

از جمله دانه‌های خوراکی که منبع غنی پروتئین هستند می‌توانیم به بادام، پسته، گردو، تخمه آفتابگردان، دانه کتان، بادام هندی، فندق، کنجد، دانه چیا، تخمه کدو تنبل و تخمه کدو حلوایی اشاره کنیم.

غلات کامل:

برای به دست آوردن انواع پروتئین گیاهی می‌توانیم غلات مختلفی از جمله گندم، کینوا، برنج، ارزن، جو دوسر و گندم سیاه را نام ببریم.

سبزیجات:

از خوراکی‌های حاوی مقادیر کمتر پروتئین می‌توانیم مواردی مثل مارچوبه، کلم بروکلی، کنگر فرنگی و ذرت را نام ببریم.

تحقیق در مورد پروتئین ها کلاس

تحقیق در مورد پروتئین ها کلاس

 


منابع حیوانی پروتئین حیوانی عبارتند از:

خوراکی‌های لبنی:

انواع لبنیات از جمله ماست، ماست یونانی، شیر و پنیر یک انتخاب عالی برای دریافت پروتئین حیوانی محسوب می‌شوند.

فرآورده‌های جانبی لبنیات مثل پودر پروتئین که از شیر گرفته می‌شود هم برای دریافت پروتئین مناسب هستند.

انواع گوشت:

پروتئین حیوانی بیش از هر چیز در تخم مرغ، گوشت مرغ، بوقلمون و اردک یافت می‌شود. البته سایر منابع گوشتی مانند گوشت گوساله، گوشت بره و گوشت بز هم منابع غنی انواع پروتئین محسوب می‌شوند.

فرآورده‌های گوشتی مثل سوسیس، بیکن یا کالباس هم اگرچه بسیار مضر هستند، اما از آنجایی که از گوشت تهیه می‌شوند مقادیر بالایی از پروتئین را به همراه دارند.

تحقیق در مورد پروتئین ها کلاس


 


علایم کمبود پروتئین

از اولین علایم آن می توان به ضعف عضلات اشاره کرد.

کودکانی که کمبود پروتین دارند پوست نازکی داشته، عضلات ضعیف و چروکیده ای دارند و آلبومین خونشان کمتر از حد طبیعی خواهد بود.

چون برای ساخت گلبول های قرمز خون با عمر ۱۲۰ روز، احتیاج به پرو تئین است، کمبود آن باعث کم خونی می شود و چون بدن برای محافظت خودش از پرو تئین های عضلات استفاده می کند، فرد دچار ضعف عضلانی شده و پوست و استخوان می شود.


پیشرفته :

پروتئین چیست؟

پلیمری از اسیدهای آمینه که قادر به انجام هر کاری در بدن می باشد را پرو تئین می گویند.

بافت ماهیچه ها از پروتئین می باشد.

بعضی از انواع آن، آنزیم و کاتالیزور می باشند که حضور آن ها باعث تسریع در انجام واکنش های شیمیایی حتی تا یک میلیون برابر نسبت به عدم حضور آن ها می شود.

هموگلوبین خون ماده ای پرو تئینی می باشد که نقش حیاتی حمل اکسیژن به شش ها را دارد یا کلاژنی که در پوست و ناخن وجود دارد و باعث محکم شدن آن ها و حفظ اعضای بدن می شود، نیز Protein می باشد. تحقیق در مورد پروتئین ها کلاس


 انواع پرو تئین ها :

پروتئین ها از لحاظ ساختمانشان به سه دسته تقسیم می شوند.

پروتئین های کروی (حلقوی) :

این پرو تئین ها که بسیاری از آنزیم ها در این گروه قرار می گیرند، محلول هستند و شامل دو گروه گلوبین ها (هموگلوبین، میوگلوبین و گلوبولین ها) و آلبومین ها هستند.

پرو تئین های خطی :

از این دسته پرو تئین ها می توان کلاژن بافت همبند و کراتین ناخن یا مو و الاستین را نام برد که بیشتر در ساختار شرکت می کنند.

پرو تئین های غشایی :

این پروتئین ها بیشتر در ساختار غشا هستند و عبور مولکول های باردار از طریق این کانال ها و گیرنده ها انجام می شود.


نقش پرو تئین در بدن

از فعالیت ها و عملکردهای حیاتی که پروتئین ها در بدن انجام می دهند می توان به همانندسازی DNA، تنظیم فعالیت های سلولی، تقویت سیستم ایمنی، رشد و نگهداری، تنظیم PH، ساختار غشای سلول ها، پاسخ به محرک ها و… را نام برد.

پرو تئین ها برای ساخت هورمون های بدن که نقش پیام رسان را در بدن دارند، شرکت دارند که باعث انتقال پیام ها به بافت های هدف می شوند.

همچنین پرو تئین ها در ساختار کلاژن ها که نقش ساختاری در سلول ها، پوست، تاندون ها و عضلات دارند، وجود دارد.

کراتین پروتئینی است که مو را به عنوان یک بافت پوششی می تواند تقویت کند.

آنزیم ها اکثریتشان از پرو تئین بوده و نقش کاتالیزوری بسیار مهمی در تسریع انجام واکنش های شیمیایی مانند فتوسنتز گیاهان و تنفس سلول های انسانی دارند.

از نقش های دیگر پرو تئین ها می توان به تنظیم غلظت اسیدها، خون و مایعات بدن اشاره کرد.

دو پروتئین تنظیم تعادل مایعات بدن، آلبومین و گلوبولین هستند.

نقش تقویت ایمنی پرو تئین ها، کمک به پادتن ها و سلول های ایمنی بدن برای مبارزه با عفونت می باشد.


انواع مواد غذایی پروئتینی گیاهی و حیوانی

۱- تخم مرغ

تخم مرغ در لیست بهترین و کامل ترین غذاها جای دارد، تخم مرغ منبع فوق العاده ای از ویتامین ها، املاح، چربی های سالم، آنتی اکسیدان های محافظت کننده از چشم و سایر مواد مغذی است که بدن شما نیاز دارد.

تخم مرغ کامل سرشار از پروتئین است، اما اگر به دنبال پروتئین خالص هستید از سفیده آن استفاده کنید. سفیده تخم مرغ یک منبع پروتئین خالص است که در حدود ۳ الی ۴ گرم پروتئین دارد و در واقع نیمی از پروتئین تخم مرغ در سفیده آن قرار دارد.

هر تخم مرغ کامل با توجه به اندازه آن بین ۶-۸ گرم پروتئین دارد.


۲- بادام

بادام یکی از مغزیجات خوشمزه است که در بالای درخت رشد میکند.

بادام سرشار از مواد مغذی و مفید از جمله فیبر ها، ویتامین E، منگنز و منیزیوم است.

البته بادام برای افرادی که به مغزیجات حساسیت دارند خیلی مناسب به نظر نمیرسد.

هر ۲۸ گرم بادام حدود ۶-۷ گرم پروتئین دارد و حدود ۱۶۰ کالری هم انرژی برای شما فراهم میکند.


۳- سینه مرغ

سینه مرغ یکی از معروفترین منابع غذایی پروتئین است، اگر شما سینه مرغ را بدون پوست مصرف کنید تقریبا تمامی کالری دریافتی شما از پروتئین ها میشود.

سینه مرغ به آسانی قابل پخت و پز است و بسیار هم خوشمزه میباشد، از طرفی آن را میتوانید در غذاهای مختلف مورد استفاده قرار دهید،

هر عدد سینه مرغ حدودا ۵۰ گرم پروتئین و حدود ۲۵۰ کالری انرژی دارد. تحقیق در مورد پروتئین ها کلاس


۴- جو دو سر

جو دو سر از بهترین غلاتی است که در دسترس ما قرار دارد.

جو دو سر مقدار زیادی منیزیوم، منگنز، تیامین، فیبر و بسیاری از املاح دیگر را برای بدن فراهم میکند.

هر یک فنجان جو دو سر در حدود ۱۱ گرم پروتئین و ۳۰۰ کالری انرژی برای شما فراهم میکند.


۵- پنیر کاتج

پنیر کاتج نوعی از پنیر است که چربی و کالری کمی دارد، این ماده غذایی سرشار از کلسیم، فسفر، سلنیم، ویتامین ب ۱۲، ریبوفلاوین و مواد مغذی دیگر است.

هر یک فنجان پنیر کاتج کم چرب با ۱% چربی دارای ۲۸ گرم پروتئین و حدود ۱۶۰ کالری میباشد که در گروه غذاهای پر پروتئین و کم کالری قرار میگیرد.


۶- ماست یونانی

ماست یونانی یا ماست چکیده نوعی از لبنیات است که آب آن گرفته شده و بسیار غلیظ است.

این ماده غذایی خوشمزه سرشار از مواد مغذی مختلف است و میتوانید آن را همراه انواع غذاهای مختلف استفاده کنید.

هر لیوان ماست یونانی دارای ۲۳ گرم پروتئین و حدود ۱۶۰ کالری انرژی میباشد.

اگر ماست یونانی را از مغازه تهیه میکنید محتویات آن را بررسی کنید که به آن شکر اضافه نشده باشد،

ماست یونانی پر چرب هم دارای پروتیئن بالایی است اما میزان کالری آن هم طبیعتا بیشتر است.


۷- شیر

شیر تقریبا هر ماده مغذی که بدن شما به آن احتیاج داشته باشد را دارد.

شیر یکی از منابع خوب پروتیئن HBV است، علاوه بر این دارای مقادیر زیادی کلسیم، فسفر و ریبو فلاوین (ویتامین ب۲) میباشد.

اگر شما نگران میزان چربی شیر هستید میتوانید از شیر کم چرب یا بدون چربی استفاده کنید.

افرادی که دچار عدم تحمل لاکتوز هستند استفاده از شیر میتواند باعث بروز علائم گوارشی در آنها گردد، این علائم در برخی از افراد میتواند بسیار شدید باشد، در نتیجه بهتر است که این افراد از جایگزین های شیر مثل شیر سویا استفاده کنند.

هر لیوان شیر حدود ۸ گرم پروتئین و با توجه به میزان چربی آن بین ۱۰۰-۱۶۰ کالری هم انرژی دارد. همین مقدار شیر سویا حدود ۶-۷ گرم پروتئین و ۱۰۰ کالری انرژی دارد.


۸- کلم بروکلی

بروکلی یکی از سبزیجات مفیدی است که دارای مقادیر زیادی فیبر، ویتامین ث، ویتامین کا و پتاسیم است، علاوه بر این ترکیباتی در کلم بروکلی وجود دارد که میتواند باعث پیشگیری از سرطان شود.

بروکلی در مقایسه با سایر سبزیجات دارای پروتئین بیشتری است، هر ۱۰۰ گرم بروکلی دارای ۳ گرم پروتئین و تنها حاوی ۳۰ کالری انرژی است.


۹- گوشت لخم

گوشت قرمز یکی از منابع بسیار خوب پروتئین با کیفیت غذایی بالا است، علاوه بر پروتئین دارای مقدار بسیار زیادی آهن، ویتامین ب ۱۲، روی و سایر مواد مغذی مفید برای بدن است.

هر ۳۰ گرم گوشت دارای ۷ گرم پروتئین و حدود ۴۵ کالری انرژی میباشد.


۱۰- ماهی تن

تن یکی ماهی های بسیار محبوب و معروف در بین مردم است، شما میتوانید این ماهی را به روش های مختلف از غذا تا سالاد استفاده کنید.

این ماهی سرشار از پروتین و کم چرب و کم کالری است.

همانند سایر ماهی های آب آزاد ماهی تن دارای مقادیر زیادی مواد مغذی و بخصوص اسید چرب امگا ۳ است.

یک قوطی کنسرو ماهی تن (۱۴۰ گرمی) دارای ۲۷ گرم پروتئین و تنها ۱۲۰ کالری انرژی است.


۱۱- کینوآ

کینوآ یک شبه غلات محبوب است که بسیاری از افراد آن را بسیار مقوی و مفید میدانند.

کینوآ سرشار از فیبر، ویتامین، املاح و آنتی اکسیدان میباشد. علاوه بر این دارای خواص بسیار زیادی هم دارا است.

هر یک فنجان کینوآ دارای ۸ گرم پروتئین و حدود ۲۲۰ کالری انرژی است.


۱۲- مکمل پروتئین وی

زمانی که شما فرصت کافی برای پخت و پز غذا و مصرف پروتئین کافی ندارید استفاده از مکمل های پروتئینی مناسب به نظر میرسد.

پروتئین وی پروتئینی است که از محصولات لبنی به دست می آید و علاوه بر کمک به عضله سازی در کاهش وزن هم میتواند موثر واقع شود.

میزان پروتئین در هر اسکوپ ۲۵ گرمی پروتئین وی در حدود ۲۰ گرم است.


۱۳- عدس

عدس جزو خانواده حبوبات است، عدس سرشار از فیبر، منیزیوم، پتاسیم، آهن، فولات، مس، منگنز و تعداد زیادی املاح دیگر است.

عدس در بین بهترین منابع گیاهی پروتئین قرار دارد و یکی از انتخاب های خوب برای گیاهخواران و وگن ها است.

۱ فنجان عدس پخته شده دارای ۱۸ گرم پروتئین و حدود ۲۲۰ کالری انرژی میباشد.


۱۴- دانه کدو

کدو تنبل دانه هایی بسیار خوشمزه دارد که برای بسیاری از افراد خوش خوراک است.

دانه کدو سرشار از املاحی چون منیزیوم، آهن و روی است، هر ۳۰ گرم از این دانه خوشمزه دارای ۹ گرم پروتئین و حدود ۱۶۰ کالری انرژی است.


۱۵- گوشت بوقلمون

گوشت سینه بوقلمون از جهات زیادی به گوشت سینه مرغ شباهت دارد، بیشتر ترکیب گوشت بوقلمون از پروتئین است با مقدار کمی چربی و انرژی، بعلاوه مقادیر زیادی ویتامین و املاح مختلف در آن وجود دارد.

هر ۳۰ گرم گوشت بوقلمون حاوی ۹ گرم پروتئین و ۴۰ کالری انرژی است که یک منبع پروتئین بسیار عالی به حساب میاید.


۱۶- انواع ماهی ها

ماهی به دلایل مختلفی برای سلامتی شما بسیار مفید است.

ماهی سرشار از مواد مغذی مفید از جمله اسید های چرب امگا ۳ است.

هر ۳۰ گرم از گوشت ماهی دارای ۷ گرم پروتئین و حدود ۶۰ کالری انرژی است.


۱۷- میگو

میگو جزو غذاهای دریایی خوشمزه است، این ماده غذایی خوشمزه سرشار از مواد مغذی مثل سلنیم و ویتامین ب ۱۲ است، از طرفی دیگر دارای کالری کمی میباشد که برای رژیم کاهش وزن مناسب است.

میگو همانند ماهی ها دارای میزان زیادی امگا ۳ میباشد.

هر ۳۰ گرم میگو دارای ۷ گرم پروتئین است و تنها ۳۰ کالری انرژی دارد.

در واقع ۹۷% از کالری میگو از پروتئین ناشی میشود.


۱۸- جوانه کلم بروکسل

جوانه کلم بروکسل یکی دیگر از سبزیجاتی است که پروتئین زیادی نسبت به کالری آن دارد.

این سبزی خوشمزه سرشار از فیبر، ویتامین ث و سایر مواد مغذی مفید برای بدن است.

هر ۸۰ گرم آن دارای ۲ گرم پروتئین و تنها ۲۸ کالری است، در واقع حدود ۳۰% از کالری دریافتی شما از پروتئین ها تامین میشود. تحقیق در مورد پروتئین ها کلاس


۱۹- بادام زمینی

بادام زمینی سرشار از فیبر، منیزیوم و پروتئین است.

مطالعات مختلفی نشان داده اند که بادام زمینی میتواند به کاهش وزن هم کمک کند.

کره بادام زمینی هم پروتئین بالایی دارد اما از آنجا که چربی زیادی هم دارد انرژی آن زیاد است و شما نباید در مصرف آن زیاده روی کنید.

بادام زمینی برای افرادی که به مغز ها آلرژی دارند مناسب نیست.

هر ۳۰ گرم بادام زمینی دارای ۷ گرم پروتئین و حدود ۱۶۰ کالری انرژی است.


نتیجه :

پروتئین یکی از درشت مغذی های ضروری برای بدن است، این ماده مهم برای رشد و تکامل بدن و همچنین حفظ عملکرد های صحیح بدن مورد نیاز است، علاوه بر این میتواند به کاهش وزن هم در شما کمک کند. تحقیق در مورد پروتئین


تهیه و تنظیم: سایت کلاس درسی


مطالب دیگر:

 

masterdoc

مدت 9 سال هست در زمینه تولید محتوا کار می کنم. و علاقمند به تولید محتوای با کیفیت هستم.امیدوارم رضایت خاطر شما جلب شده باشد.

دیدگاه کاربران ...

    لطفا قبل از ارسال سئوال یا دیدگاه سئوالات متداول را بخونید.
    جهت رفع سوالات و مشکلات خود از سیستم پشتیبانی سایت استفاده نمایید .
    دیدگاه ارسال شده توسط شما ، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
    دیدگاهی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با مطلب باشد منتشر نخواهد شد.

    دیدگاه خود را بیان کنید