غذاهای بومی محلی استان آذربایجان شرقی
غذاهای محلی استان آذربایجان شرقی
غذاهای محلی تبریز
در پژوهش حاضر سعی شده که تمامی استان های ایران از نظر تهیه ی غذاهای بومی محلی پوشش داده شود.
دانلود مقاله آماده همین تحقیق بصورت کامل
مقدمه:
تبریز یکی از بزرگترین و زیباترین شهرهای ایران است که هر ساله میزبان تعداد زیادی از گردشگران داخلی و خارجی است. جاذبه های گردشگری تبریز سبب آن شده است که به یکی از محبوب ترین مقاصد گردشگری تبدیل شود.
انواع غذاهای محلی استان تبریز
خورش هویج :
خورش هویج که به آن یرکوکی خورش نیز میگویند از دیگر غذاهای محبوب تبریز است؛ ماده اولیه اصلی این خورش همانطور که از اسمش میتوان دریافت؛ هویج است. هویج را به صورت خلالی خورد و در روغن سرخ میکنند. سپس گوشت، پیاز، آلو و رب گوجه فرنگی به هویج اضافه میشود.
غذاهای بومی محلی استان آذربایجان شرقی
قیقاناخ یا خاگینه:
قیقاناخ، دسر مخصوص تبریزیها و یکی از غذاهای سنتی تبریز است. این غذا به راحتی پخته میشود و میتوانید در روزی تعطیل خودتان را مهمان یک صبحانه یا حتی عصرانه تبریزی کنید.
کباب بناب تبریز:
این شهر به خاطر کباب لذیذ و خوشمزه اش یعنی کباب بناب بسیار مشهور است. در همه جای ایران بیشتر کباب ها با پلو هم سرو می شوند اما در تبریز کباب بناب را حتما با نان می خورند. برای تهیه این کباب بسیار ویژه از گوشت گوسفندی تازه، پیاز نگینی و ساطوری شده، نمک و فلفل استفاده می شود.
جغور بغور و خورش گوشت (جربز یا جیز بیز) :
جغور بغور و خورش گوشت (جربز، جیز بیز، جغول بغول یا چیغیر باغیر)، یکی از غذاهای بسیار خوشمزه تبریزی است که شباهت بسیاری به واویشکای رشتی دارد و به نظر میرسد که هر دو غذا، خاستگاه روسی داشته باشند.
این غذای لذیذ از ترکیب جگر سفید چرخ شده و روده گوسفند بههمراه پیاز، ادویه و گوجه فرنگی درست شده و همراه با نان یا برنج و دوغ محلی سرو میشود.
کوفته تبریزی:
وقتی اسم تبریز را می شنویم بی شک اولین چیزی که یادمان می آید غذای خوشمزه و لذید کوفته تبریزی می باشد. غذای معروفی که مختص تبریز است اگر چه در دیگر نقاط خاورمیانه هم پخته می شود ولی نوع پخت آن متفاوت با دیگر جاها می باشد.
قارنی یاریخ:
قارنی یاریخ یا گارنی یاریخ یکی از غذاهای مجلسی تبریزی است که به آن بادمجان شکم پر نیز میگویند. برای پختن این غذا به دلخواه میتوانید بادماجان را کبابی و یا سرخ کنید. بادمجان پخته شده را باز کرده و باید داخل آن را با مایه گوشت چرخکرده پر کنید.
دویماج:
بین غذاهای سنتی تبریز، غذاهای خیلی خوشمزهای هست که مزهشان با فینگرفودهای امروزی برابری میکند. دویماج از جمله غذاهای است که هم میتواند پیشغذا ، صبحانه یا میانوعده باشد، مواد اصلی آن نان تبریز ( یا نان لواش ) دوغ ، پنیر تبریز، کره ، گردو و سبزی خوردن می باشد.
غذاهای بومی محلی استان آذربایجان شرقی
نتیجه گیری:
غذا و سنت غذایی هر شهر امروزه جزئی از فرهنگ غنی هر شهر شناخته میشود و میتواند دنیایی از جذابیتهای توریستی گوناگون را برای هر شهری پدید آورد. آنچه اهمیت دارد، استفاده از ظرفیتهای غذایی هر شهر به نحو احسن است.
محصولات دیگر:
غذاهای بومی محلی استان هرمزگان
غذاهای بومی محلی استان مازندران
غذاهای بومی محلی استان کهگیلویه و بویر احمد
غذاهای بومی محلی استان کرمانشاه
غذاهای بومی محلی استان کردستان
غذاهای بومی محلی استان سیستان و بلوچستان
غذاهای بومی محلی استان خوزستان
غذاهای بومی محلی استان خراسان شمالی
غذاهای بومی محلی استان خراسان رضوی
غذاهای بومی محلی استان خراسان جنوبی
غذاهای بومی محلی استان چهار محال بختیاری
دیدگاه کاربران ...
جهت رفع سوالات و مشکلات خود از سیستم پشتیبانی سایت استفاده نمایید .
دیدگاه ارسال شده توسط شما ، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
دیدگاهی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با مطلب باشد منتشر نخواهد شد.