غذاهای بومی محلی استان خراسان شمالی

غذاهای بومی محلی استان خراسان شمالی

تحقیق در مورد غذاهای محلی خراسان شمالی

انواع غذاهای محلی بجنورد

 

korasan shomaliغذاهای بومی محلی استان خراسان شمالی

در پژوهش حاضر سعی شده که تمامی استان های ایران از نظر تهیه ی غذاهای بومی محلی پوشش داده شود.


دانلود مقاله آماده همین تحقیق بصورت کامل

ax pdf

 مقدمه:

غذاهای محلی بجنورد با آداب و رسوم خاص خود تهیه می‌شود و با توجه به سبزی‌های محلی که در هر فصل از سال می‌روید، غذاهای خود را خوش طعم می‌کنند؛ به‌طوری که بوی غذاهای آنان تا چند خانه آن طرف‌تر می پیچید. آش و انواع آن یکی از اصلی‌ترین غذاهای محلی خراسان شمالی به حساب می‌آید که به‌خصوص در فصل سرما طرفداران بسیاری دارد.

 

انواع غذاهای محلی استان خراسان شمالی

غذاهای بومی محلی استان خراسان شمالی

 آش یارمه:

آش یارمه یکی از معروف ترین های آش های محلی بجنورد در استان خراسان شمالی است که عمدتا با نوعی سبزی کوهی به نام چریش که در فصل بهار در دل کوه‌های این استان می‌روید، طبخ می‌شود. که طعم بسیار منحصر به فرد و فوق العاده ای دارد. البته این آش را می‌توان با اسفناج هم تهیه کرد و مواد اولیه تشکیل‌دهنده آن بلغور گندم، دوغ، نخود، پیاز و نعناع خشک هستند.

yarmeغذاهای بومی محلی استان خراسان شمالی

 ساطری پلو:

از جمله غذاهایی که بین مردمان استان خراسان رضوی و خراسان شمالی مشترک است غذایی به نام ساطری پلو می باشد. این غذا به قدری محبوبیت بالایی دارد که در این دو استان به طور مشترک طبخ می شود و طعم بسیار فوق العاده ای دارد.

 

satri-poloغذاهای بومی محلی استان خراسان شمالیغذاهای بومی محلی استان خراسان شمالی

 قروتو بجنورد:

قروتو یا آب کشک غذایی آبکی است که در دسته آش‌ها و سوپ‌ها قرار می‌گیرد. قروتو یکی از غذاهای محلی استان خراسان است که بیشتر در شهر بجنورد پخته می‌شود و طرز تهیه آن کمی شبیه به کمه جوش است اما طعم متفاوتی دارد.

 

gortoغذاهای بومی محلی استان خراسان شمالی
 

دنی و نیمه ‌دَنی:

دنی و دیمه دنی دو غذای محلی و سنتی شهر بجنورد هستند که عموما در دو مراسم متفاوت آماده می‌شوند. دنی در واقع همان آش دندونی است که موقع دندان در آوردن بچه تهیه می کنند. نیمه دنی هم که در میان مردم استان خراسان شمالی به آش امام مشهور است، در روز عاشورا طبخ می‌شود.

 

danyغذاهای بومی محلی استان خراسان شمالی

 

قابلی:

از لذیذترین غذاهای استان خراسان شمالی که متعلق به فصول سرد سال است قابلی نام دارد. این غذا به خاطر ترکیب خاصی که دارد طعم بسیار متفاوتی داشته و در بین مردم بجنورد طرفداران بسیار زیادی را به خود اختصاص داده است.

 

gabeliغذاهای بومی محلی استان خراسان شمالیغذاهای بومی محلی استان خراسان شمالی

نتیجه گیری:

غذا و سنت غذایی هر شهر امروزه جزئی از فرهنگ غنی هر شهر شناخته می‌شود و می‌تواند دنیایی از جذابیت‌های توریستی گوناگون را برای هر شهری پدید آورد.

 

محصولات دیگر:

غذاهای بومی محلی استان یزد

غذاهای بومی محلی استان همدان

غذاهای بومی محلی استان هرمزگان

غذاهای بومی محلی استان مرکزی

غذاهای بومی محلی استان مازندران

غذاهای بومی محلی استان لرستان

غذاهای بومی محلی استان گیلان

غذاهای بومی محلی استان گلستان

غذاهای بومی محلی استان کهگیلویه و بویر احمد

غذاهای بومی محلی استان کرمانشاه

غذاهای بومی محلی استان کرمان

غذاهای بومی محلی استان کردستان

غذاهای بومی محلی استان قم

غذاهای بومی محلی استان قزوین

غذاهای بومی محلی استان فارس

غذاهای بومی محلی استان سیستان و بلوچستان

غذاهای بومی محلی استان سمنان

غذاهای بومی محلی استان زنجان

غذاهای بومی محلی استان خوزستان

غذاهای بومی محلی استان خراسان شمالی

غذاهای بومی محلی استان خراسان رضوی

غذاهای بومی محلی استان خراسان جنوبی

غذاهای بومی محلی استان تهران

غذاهای بومی محلی استان بوشهر

غذاهای بومی محلی استان چهار محال بختیاری

غذاهای بومی محلی استان ایلام

غذاهای بومی محلی استان البرز

غذاهای بومی محلی استان اصفهان

غذاهای بومی محلی استان اردبیل

غذاهای بومی محلی استان آذربایجان غربی

غذاهای بومی محلی استان آذربایجان شرقی

تک داک

محمد طاها هستم کوچک ترین وب مستر

دیدگاه کاربران ...

    لطفا قبل از ارسال سئوال یا دیدگاه سئوالات متداول را بخونید.
    جهت رفع سوالات و مشکلات خود از سیستم پشتیبانی سایت استفاده نمایید .
    دیدگاه ارسال شده توسط شما ، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
    دیدگاهی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با مطلب باشد منتشر نخواهد شد.

    دیدگاه خود را بیان کنید