غذاهای بومی محلی استان خراسان شمالی
تحقیق در مورد غذاهای محلی خراسان شمالی
انواع غذاهای محلی بجنورد
در پژوهش حاضر سعی شده که تمامی استان های ایران از نظر تهیه ی غذاهای بومی محلی پوشش داده شود.
دانلود مقاله آماده همین تحقیق بصورت کامل
مقدمه:
غذاهای محلی بجنورد با آداب و رسوم خاص خود تهیه میشود و با توجه به سبزیهای محلی که در هر فصل از سال میروید، غذاهای خود را خوش طعم میکنند؛ بهطوری که بوی غذاهای آنان تا چند خانه آن طرفتر می پیچید. آش و انواع آن یکی از اصلیترین غذاهای محلی خراسان شمالی به حساب میآید که بهخصوص در فصل سرما طرفداران بسیاری دارد.
انواع غذاهای محلی استان خراسان شمالی
غذاهای بومی محلی استان خراسان شمالی
آش یارمه:
آش یارمه یکی از معروف ترین های آش های محلی بجنورد در استان خراسان شمالی است که عمدتا با نوعی سبزی کوهی به نام چریش که در فصل بهار در دل کوههای این استان میروید، طبخ میشود. که طعم بسیار منحصر به فرد و فوق العاده ای دارد. البته این آش را میتوان با اسفناج هم تهیه کرد و مواد اولیه تشکیلدهنده آن بلغور گندم، دوغ، نخود، پیاز و نعناع خشک هستند.
ساطری پلو:
از جمله غذاهایی که بین مردمان استان خراسان رضوی و خراسان شمالی مشترک است غذایی به نام ساطری پلو می باشد. این غذا به قدری محبوبیت بالایی دارد که در این دو استان به طور مشترک طبخ می شود و طعم بسیار فوق العاده ای دارد.
غذاهای بومی محلی استان خراسان شمالی
قروتو بجنورد:
قروتو یا آب کشک غذایی آبکی است که در دسته آشها و سوپها قرار میگیرد. قروتو یکی از غذاهای محلی استان خراسان است که بیشتر در شهر بجنورد پخته میشود و طرز تهیه آن کمی شبیه به کمه جوش است اما طعم متفاوتی دارد.
دنی و نیمه دَنی:
دنی و دیمه دنی دو غذای محلی و سنتی شهر بجنورد هستند که عموما در دو مراسم متفاوت آماده میشوند. دنی در واقع همان آش دندونی است که موقع دندان در آوردن بچه تهیه می کنند. نیمه دنی هم که در میان مردم استان خراسان شمالی به آش امام مشهور است، در روز عاشورا طبخ میشود.
قابلی:
از لذیذترین غذاهای استان خراسان شمالی که متعلق به فصول سرد سال است قابلی نام دارد. این غذا به خاطر ترکیب خاصی که دارد طعم بسیار متفاوتی داشته و در بین مردم بجنورد طرفداران بسیار زیادی را به خود اختصاص داده است.
غذاهای بومی محلی استان خراسان شمالی
نتیجه گیری:
غذا و سنت غذایی هر شهر امروزه جزئی از فرهنگ غنی هر شهر شناخته میشود و میتواند دنیایی از جذابیتهای توریستی گوناگون را برای هر شهری پدید آورد.
محصولات دیگر:
غذاهای بومی محلی استان هرمزگان
غذاهای بومی محلی استان مازندران
غذاهای بومی محلی استان کهگیلویه و بویر احمد
غذاهای بومی محلی استان کرمانشاه
غذاهای بومی محلی استان کردستان
غذاهای بومی محلی استان سیستان و بلوچستان
غذاهای بومی محلی استان خوزستان
غذاهای بومی محلی استان خراسان شمالی
غذاهای بومی محلی استان خراسان رضوی
غذاهای بومی محلی استان خراسان جنوبی
غذاهای بومی محلی استان چهار محال بختیاری
دیدگاه کاربران ...
جهت رفع سوالات و مشکلات خود از سیستم پشتیبانی سایت استفاده نمایید .
دیدگاه ارسال شده توسط شما ، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
دیدگاهی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با مطلب باشد منتشر نخواهد شد.