غذاهای بومی محلی استان اردبیل
غذاهای محلی استان اردبیل
غذاهای استان اردبیل
در پژوهش حاضر سعی شده که تمامی استان های ایران از نظر تهیه ی غذاهای بومی محلی پوشش داده شود.
دانلود مقاله آماده همین تحقیق بصورت کامل
مقدمه:
غذاهای محلی اردبیل بسیار متنوع هستند و البته بسیار هم متفاوت. شاید اگر از آن دسته افرادی باشید که کمتر به دیار اردبیل سفر کرده باشید حتی نام این غذاها هم برای شما بیگانه باشد.
نکتۀ جالب توجه در مورد غذاهای سنتی و محلی شهر اردبیل تعدد آنها است. شاید بتوان ادعا کرد که بالاترین تنوع در میان شهرهای مختلف ایران زمین از حیث انواع و اقسام غذاهای سنتی در اردبیل بزرگ و تماشایی دیده میشود.
انواع غذاهای محلی استان اردبیل
پیچاخ قیمه:
پیچاخ قیمه یا خورشت بادام اردبیل یکی از لذیذترین و خوشعطرترین غذاهایی است که مخصوص استان اردبیل بوده و طرفداران بسیاری را در سراسر ایران از آن خود کردهاست.
از مواد مغذی و مفیدی که در تهیهی آن استفاده میشود، میتوان به خلال بادام، گوشت گوسفندی، پیاز، تخممرغ، ادویهی خورشتی (کاری، فلفل، زردچوبه، دارچین، هل ساییده شده و نمک)، زعفران، نمک و فلفل نام برد.
ساج کباب:
ساج کباب یا ساج قورما یکی از غذاهای سنتی است که بیشتر عشایر آن را برای مهمانان خود درست میکردند. در طبخ این غذا، از ماست در هنگام پخت استفاده میشود.
درگذشته این غذا در داخل ساج پخته میشد و به همین دلیل به این نام معروف شده است.
آش دوغ:
آش دوغ اردبیل که نام محلی آن «آیران آشی» و «دوغا» است، جزو غذای محلی سرعین نیز شناخته میشود.
این آش یکی از معروف ترین غذاهای اردبیل بوده و شهرت زیادی میان ایرانیان دارد. پس توصیه میکنیم در سفر به اردبیل مخصوصا در گردنه حیران حتما آن را امتحان کنید و از طعم و عطر بینظیر آن لذت ببرید.
خشیل:
خشیل به عنوان یکی از مقوی ترین غذاهای سنتی فصول سرد سال اردبیل به شمار می رود و از آنجایی که موادی همچون شیره خرما، کره، دارچین، آرد، شکر و بلغور در آن به کار برده شده است بنابراین دارای طبع گرمی است و تدارک دیدن آن در شب های سرد زمستان بسیار دلچسب می باشد.
باسترما پلو:
پلویی به نام باسترماپلو متعلق به بادکوبه (باکو) می باشد. معنای این غذا یعنی مدفون شده و جالب است بدانید که علت نامگذاری آن این است که زمانی که این غذا سرو می شود مواد ترکیبی آن قابل رویت نیست.
از مواد تشکیل دهنده این غذا می توان به زعفران، گردو، برنج، کره، رب ازگیل، مرغ آلوچه، سیب زمینی و … اشاره کرد.
آش رشته اردبیل (ارشیت آش):
این آش محلی و خوشمزه اغلب در سفرههای نذری، افطاری، چهارشنبه سوری و به عنوان آش پشت پا طبخ میشود. اگر نام آن آش رشته است اما طعمی بسیار متفاوت از آش رشتهای که ما میشناسیم دارد.
نتیجه گیری:
غذا و سنت غذایی هر شهر امروزه جزئی از فرهنگ غنی هر شهر شناخته میشود و میتواند دنیایی از جذابیتهای توریستی گوناگون را برای هر شهری پدید آورد.
آنچه اهمیت دارد، استفاده از ظرفیتهای غذایی هر شهر به نحو احسن است.
محصولات دیگر:
غذاهای بومی محلی استان هرمزگان
غذاهای بومی محلی استان مازندران
غذاهای بومی محلی استان کهگیلویه و بویر احمد
غذاهای بومی محلی استان کرمانشاه
غذاهای بومی محلی استان کردستان
غذاهای بومی محلی استان سیستان و بلوچستان
غذاهای بومی محلی استان خوزستان
غذاهای بومی محلی استان خراسان شمالی
غذاهای بومی محلی استان خراسان رضوی
غذاهای بومی محلی استان خراسان جنوبی
غذاهای بومی محلی استان چهار محال بختیاری
دیدگاه کاربران ...
جهت رفع سوالات و مشکلات خود از سیستم پشتیبانی سایت استفاده نمایید .
دیدگاه ارسال شده توسط شما ، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
دیدگاهی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با مطلب باشد منتشر نخواهد شد.