غذاهای بومی محلی استان سمنان
غذاهای محلی استان سمنان
در پژوهش حاضر سعی شده که تمامی استان های ایران از نظر تهیه ی غذاهای بومی محلی پوشش داده شود.
دانلود مقاله آماده همین تحقیق بصورت کامل
مقدمه:
ایران پهناور سرزمینی است كه هر نقطه آن غذاهای محلی رنگارنگ و مخصوص به خود دارد . اقلیم و فرهنگ و سبك زندگی در نوع غذایی كه در هر ناحیه طبخ می شود تاثیر زیادی دارد .
انواع غذاهای محلی استان سمنان
چرتمه پلو:
چرتمه، یکی از خورشهای سنتی سمنان است که مواد اصلی آن را دنبه و جگر سیاه تشکیل میدهند. این غذا خیلی سریع آماده میشود و با یادگرفتن فوتوفن آن میتوانید آن را بهراحتی در خانه درست کنید و لذت ببرید.
مانی پلو دامغانی:
مانی پلو دامغانی نیز از غذاهای محلی سمنان و دامغان است. این غذا بسیار لذیذ و خوشمزه بوده و با گوشت، زعفران، لپه، پیاز، رشته پلویی، کشمش، زرشک، برنج و ادویه ترکیب جدید به وجود میآورد. ابتدا لپهها را به صورت جداگانه بپزید. در این بین، برنج را همراه رشته بجوشانید و آبکش کنید.
یخنی:
یخنی از غذاهای سنتی و خوشمزه دیگری که متعلق به این منطقه و بسطام است یخنی نام دارد که در دسته آبگوشت ها قرار دارد. این غذا با طبخ پیازداغ، در دیگ مسی یا همان قلیف و افزودن آب، ادویه، نخود، لوبیا، سبزی آش و گوشت چرب گوسفند آغاز میشود و در ادامه، زردآلوی نارس که در شاهرود به آن زنگلاچو یا چاقاله نیز میگویند، به مخلوط یخنی افزوده میشود.
ته چین شهمیرزادی:
شهمیرزاد یکی از زیباترین شهرهای استان سمنان محسوب میشود که مکانهای گردشگری فوق العادهای نیز دارد غذاهای مخصوص این شهر ته چین شهمیرزادی است که مواد اولیه آن برنج، عدس، سبزی خرد شده، گوشت، چغندر، بادمجان، اسفناج، سیب زمینی، پیاز، گردغوره، زعفران و ماست تشکیل شده است این ته چین بسیار خوش طعم و پرطرفدار است.
سبزی پلو دامغان:
در رژیم غذایی سنتی ایرانی، برنج یکی از اصلیترین مواد اولیهی مصرفی است که در سطح وسیع و قابل توجهی کشت و به مردم عرضه میشود. این مادهی غذایی ارزشمند خواص ویژهای دارد که میتوان به تثبیت قند خون، تامین ویتامین B، بهبود اثرات ناشی از بیماری فشار خون، مفید برای بیماریهای قلبی و اسهال خونی و یکی از بهترین مواد در مرتفع کردن مشکلات پوستی اشاره کرد.
خورشت هویج و پسته:
استفاده از انواع مغزهای خوراکی مانند بادام، گردو و پسته در تهیهی غذاهای اصیل ایرانی، امری بدیهی و مرسوم است که علاوه بر ایجاد طعم و عطری بینظیر، ارزش غذایی آن را دو چندان خواهد کرد. در استان سمنان، نوعی غذای محلی به نام خورشت هویج و پسته تهیه و طبخ میشود که محبوبیت و شهرت فراوانی در سراسر کشور دارد.
غذاهای بومی محلی استان سمنان
خلال پلو:
خلالپلوی استان سمنان یکی از معروفترین و مغذیترین غذاهای سنتی این استان است ، البته در رژیم غذایی استان کرمانشاه نیز خلالپلو با کمی تغییر در مواد اولیهی مصرفی و سبک تهیه، نوعی غذای محلی در نظر گرفته میشود.
نتیجه گیری:
غذا و سنت غذایی هر شهر امروزه جزئی از فرهنگ غنی هر شهر شناخته میشود و میتواند دنیایی از جذابیتهای توریستی گوناگون را برای هر شهری پدید آورد.
محصولات دیگر:
غذاهای بومی محلی استان هرمزگان
غذاهای بومی محلی استان مازندران
غذاهای بومی محلی استان کهگیلویه و بویر احمد
غذاهای بومی محلی استان کرمانشاه
غذاهای بومی محلی استان کردستان
غذاهای بومی محلی استان سیستان و بلوچستان
غذاهای بومی محلی استان خوزستان
غذاهای بومی محلی استان خراسان شمالی
غذاهای بومی محلی استان خراسان رضوی
غذاهای بومی محلی استان خراسان جنوبی
غذاهای بومی محلی استان چهار محال بختیاری
دیدگاه کاربران ...
جهت رفع سوالات و مشکلات خود از سیستم پشتیبانی سایت استفاده نمایید .
دیدگاه ارسال شده توسط شما ، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
دیدگاهی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با مطلب باشد منتشر نخواهد شد.