غذاهای بومی محلی استان سیستان و بلوچستان

غذاهای بومی محلی استان سیستان و بلوچستان

غذاهای بومی محلی زاهدان

 

sistan balochestanغذاهای بومی محلی استان سیستان و بلوچستان

در پژوهش حاضر سعی شده که تمامی استان های ایران از نظر تهیه ی غذاهای بومی محلی پوشش داده شود.


دانلود مقاله آماده همین تحقیق بصورت کامل

ax pdf

 مقدمه:

در وسعت پهناور کشورمان آنقدر فرهنگ، سنت و زیبایی خفته است که سال ها می توان به گشت و گذار در گوشه و کنار آن پرداخت و خسته نشد. در میان اقلیم های رنگ به رنگ میهن عزیزمان این بار سری به گوشه جنوب شرقی کشورمان زدیم.

غذاهای بومی محلی استان سیستان و بلوچستان

انواع غذاهای محلی استان سیستان وبلوچستان

 

 تباهگ بلوچی:

تباهگ غذای محبوب مردم مکران و شهرهای اطراف آن است. غذایی بسیار خوشمزه و پرطرفدار که محبوب گردشگران نیز شده است. در زمان‌های قدیم که یخچال وجود نداشت، مردم بلوچ بعد از کشتار دام، برای نگهداری گوشت آن از روش تباهگ استفاده می‌کردند. بدین منظور گوشت را کاملا با نمک و پودر انار پوشانده در مقابل آفتاب بر روی یک طناب قرار می‌دادند تا خشک شود.

 

 

tabahakغذاهای بومی محلی استان سیستان و بلوچستان

 کشک زرد، غذای پهلوانان:

از غذاهای سنتی استان سیستان و بلوچستان، که معمولاً در وعده صبحانه روزهای سرد پاییز و زمستان تهیه می شود کشک زرد است کشک زرد را غذای پهلوانان زابلی می نامند. این وجه تسمیه از آن بابت است که این غذا آنقدر نیروزا است که تا ساعت ها اصلا احساس گرسنگی نخواهید کرد.

 

kashk zardغذاهای بومی محلی استان سیستان و بلوچستان

غذاهای بومی محلی استان سیستان و بلوچستان

 لنجو بلوچی | آبگوشت ماهی:

لنجو یکی از معروف‌ترین غذاهای دریایی سیستان و بلوچستان است که از ماهی تهیه می‌شود. این غذا نام‌های دیگری چون ماهی دیگی، ماهی دوغی، آبگوشت لنجو و ماهی شیرپز نیز دارد. لنجو به دو روش ماهی با آب و ماهی با دوغ طبخ می‌شود. بدین‌منظور ابتدا پیاز، ادویه آچار و دوغ (یا آب) را با هم روی شعله بگذارید و پس از جوش آمدن مایع، ماهی را به آن اضافه کنید.

 

lengoغذاهای بومی محلی استان سیستان و بلوچستان

 

دوغ پا:

نوعی خورشت که جزو غذاهای سنتی خوشمزه استان سیستان و بلوچستان محسوب می شود دوغ پا می باشد که برای پخت و جا انداختن آن به جای آب، دوغ به کار میبرند. پیشینه پخت دوغ پا در میان بلوچی ها مربوط به رواج دامپروری می شود. ترکیبات اصلی این غذای خوشمزه شامل لپه، گوشت گوساله، پیاز خورد شده، فلفل سیاه، دوغ محلی، روغن، نمک، زعفران و زردچوبه می باشد.

 

dog paغذاهای بومی محلی استان سیستان و بلوچستانغذاهای بومی محلی استان سیستان و بلوچستان

 

املت سوزی بلوچی:

املت سوزی یکی از غذاهای سنتی سیستان و بلوچستان است که با سبزی محلی «سوزی» تهیه می‌شود. این گیاه که دارای نام‌های “شاهی وحشی” و “ازمک” نیز است در اواخر تابستان و فصل پاییز به‌شکل خودرو در مزارع گندم و جو می‌روید.

 

omlet soozyغذاهای بومی محلی استان سیستان و بلوچستان

 

 بت ماش:

بت ماش یک غذای کهن و مقوی سیستان و بلوچستان است که طرز تهیه ای شبیه به دمپختک دارد و بیشتر در ماه رمضان و در وعده سحری آماده و سرو می‌شود. و با استفاده از سبزی های معطر، ماش و برنج به دست می آید.همچنین معروف است که این غذا را با شروع باران و در هوای خنک می‌خورند و از نظر طرز تهیه، بت ماش شباهت زیادی به دمپختک دارد. مواد تهیه این غذا شامل ماش، برنج، روغن و ادویه است و از آنجا که بسیار قوت دارد برای درمان سرماخوردگی استفاده می‌شود.

 

betغذاهای بومی محلی استان سیستان و بلوچستان

پکوره:

پکوره غذایی محبوب در استان سیستان و بلوچستان است که از کشورهای همسایه همچون افغانستان و پاکستان به مناطق جنوبی کشورمان آمده است. این غذا به قدری محبوب است که نه تنها در خانه‌ها، بلکه در کوچه و خیابان نیز فروخته می‌شود و طرفداران زیادی دارد.

 

pakoreغذاهای بومی محلی استان سیستان و بلوچستان

 

نتیجه گیری:

غذا و سنت غذایی هر شهر امروزه جزئی از فرهنگ غنی هر شهر شناخته می‌شود و می‌تواند دنیایی از جذابیت‌های توریستی گوناگون را برای هر شهری پدید آورد.

 

محصولات دیگر:

غذاهای بومی محلی استان یزد

غذاهای بومی محلی استان همدان

غذاهای بومی محلی استان هرمزگان

غذاهای بومی محلی استان مرکزی

غذاهای بومی محلی استان مازندران

غذاهای بومی محلی استان لرستان

غذاهای بومی محلی استان گیلان

غذاهای بومی محلی استان گلستان

غذاهای بومی محلی استان کهگیلویه و بویر احمد

غذاهای بومی محلی استان کرمانشاه

غذاهای بومی محلی استان کرمان

غذاهای بومی محلی استان کردستان

غذاهای بومی محلی استان قم

غذاهای بومی محلی استان قزوین

غذاهای بومی محلی استان فارس

غذاهای بومی محلی استان سیستان و بلوچستان

غذاهای بومی محلی استان سمنان

غذاهای بومی محلی استان زنجان

غذاهای بومی محلی استان خوزستان

غذاهای بومی محلی استان خراسان شمالی

غذاهای بومی محلی استان خراسان رضوی

غذاهای بومی محلی استان خراسان جنوبی

غذاهای بومی محلی استان تهران

غذاهای بومی محلی استان بوشهر

غذاهای بومی محلی استان چهار محال بختیاری

غذاهای بومی محلی استان ایلام

غذاهای بومی محلی استان البرز

غذاهای بومی محلی استان اصفهان

غذاهای بومی محلی استان اردبیل

غذاهای بومی محلی استان آذربایجان غربی

غذاهای بومی محلی استان آذربایجان شرقی

تک داک

محمد طاها هستم کوچک ترین وب مستر

دیدگاه کاربران ...

    لطفا قبل از ارسال سئوال یا دیدگاه سئوالات متداول را بخونید.
    جهت رفع سوالات و مشکلات خود از سیستم پشتیبانی سایت استفاده نمایید .
    دیدگاه ارسال شده توسط شما ، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
    دیدگاهی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با مطلب باشد منتشر نخواهد شد.

    دیدگاه خود را بیان کنید