غذاهای بومی محلی استان آذربایجان غربی
غذای محلی ارومیه
غذای محلی آذربایجان غربی
در پژوهش حاضر سعی شده که تمامی استان های ایران از نظر تهیه ی غذاهای بومی محلی پوشش داده شود.
دانلود مقاله آماده همین تحقیق بصورت کامل
مقدمه:
غذا های محلی شهر ارومیه ریشه در فرهنگ و ارزش های مردم این دیار دارد که از روزگاران قدیم نسل به نسل بین خانواده ها چرخیده و همچنان اصالت خود را حفظ کرده است.
بسیاری از افراد شهر ارومیه را با طعم نقل ها و حلواهای خوشطعم این شهر میشناسند . در این میان علاوه بر این دو شیرینی خوشطعم ، ارومیه غذاهای محلی شناخته شده و دلچسپی نیز دارد.
انواع غذاهای محلی استان ارومیه
گوزلمه :
گوزلمه یکی از غذاهای محلی و سنتی ارومیه بوده که طبخی بسیار ساده و آسان دارد. گوزلمه به گویش محلی به معنی “منتظر نباش” بوده و همانگونه که از نام این غذا معلوم است، گوزلمه بسیار سریع آماده می شود.
غذاهای بومی محلی استان آذربایجان غربی
ارومیه خورش:
از غذاهای محلی و معروف ارومیه که هنوز هم که هنوز است جایگاه خود را در بین اهالی مردم ارومیه حفظ کرده است ارومیه خورش نام دارد. این غذا طرفداران بسیار زیادی بین مردمان ارومیه به خود اختصاص داده است.
دلمه برگ مو:
غذایی بسیار لذیذ که با استفاده از برگ درخت انگور (مو) تهیه میشود، دلمه است؛ اما ویژگی متمایزی که از دیرباز این دلمه را از دلمههای دیگر شهرها جدا کرده است در استفاده کردن از چند نوع سبزی است که بهصورت خودرو در اطراف شهرهای ارومیه میروید و عطر و مزه دلمه را بسیار لذیذ و برای عاشقانش دلچسبتر میکند.
غذاهای بومی محلی استان آذربایجان غربی
شورجه ارومیه:
از دیگر خوراکهای خوشمزه ارومیه میتوان به شورجه اشاره کرد؛ غذایی که اهالی این شهر هم به عنوان پیشغذا و هم به عنوان غذای اصلی آن را سرو میکنند. مواد اولیه برای پخت این غذا ماست سفت، تخممرغ، پیاز داغ، گوشت و نشاسته ذرت است که میتوانید آن را هم با برنج و هم بدون برنج میل کنید. شورجه غذای محلی خوشمزه و حاوی انواع ویتامینهاست که از نظر محققان طب سنتی در کنترل چربی، کلسترول خون، تقویت دندان و استخوان بسیار مفید است.
یتیمچه:
یتیمچه، یکی از غذاهای گیاهی و مشهور ایرانی است که کالری بسیار پایینی دارد و افرادی که رژیم غذایی دارند یا میخواهند وزن کم کنند، میتوانند از این غذای فوقالعاده خوشمزه لذت ببرند. یتیمچه معمولا با سبزیجاتی مانند بادمجان، کدو، گوجهفرنگی، سیر، پیاز، سیبزمینی، فلفل دلمهای، روغن، نمک و زردچوبه درست میشود و هر شهری در ایران، طرز تهیه مخصوص به خود را دارد.
گشنیز کباب:
گشنیز کباب از کباب های مجلسی آذری است و از غذا های سنتی ارومیه به شمار میآید. اصالت آن متعلق به ترکهای ارومیه است. این کباب عالی پرطرفدار است و دراصل، یک نوع کوفتهی سنتی آذری محسوب میشود .
نتیجه گیری:
غذا و سنت غذایی هر شهر امروزه جزئی از فرهنگ غنی هر شهر شناخته میشود و میتواند دنیایی از جذابیتهای توریستی گوناگون را برای هر شهری پدید آورد. آنچه اهمیت دارد، استفاده از ظرفیتهای غذایی هر شهر به نحو احسن است.
محصولات دیگر:
غذاهای بومی محلی استان هرمزگان
غذاهای بومی محلی استان مازندران
غذاهای بومی محلی استان کهگیلویه و بویر احمد
غذاهای بومی محلی استان کرمانشاه
غذاهای بومی محلی استان کردستان
غذاهای بومی محلی استان سیستان و بلوچستان
غذاهای بومی محلی استان خوزستان
غذاهای بومی محلی استان خراسان شمالی
غذاهای بومی محلی استان خراسان رضوی
غذاهای بومی محلی استان خراسان جنوبی
غذاهای بومی محلی استان چهار محال بختیاری
دیدگاه کاربران ...
ارومیه قلب آذربایجان❤
به دیار آذربایجان ارومیه شهر والیبالی و والیبال نشین خطه آذربایجان دومین شهر ترک نشین ایران بعد از شهر برادر و قارداش تبریز ❤شهر شهیدان باکری ها و امینی ها فرمانده لشگر قهرمان 31عاشورا، شهر کاپیتان تیم ملی والیبال سعید معروف، شهر والیبالی و پایتخت والیبال آذربایجان ، شهر آشیق های آذربایجان، شهر مهد و فرهنگ و قلب ابدی آذربایجان خوش آمدید ❤
آذربایجان دیارنا گوزل اورمیه شهرینه چوخ خوش گلیبسیز ❤
به دیار آذربایجان شهر زیبایی ارومیه خیلی خوش آمدید ❤
ما آذربایجانی ها بخصوص اورمیه ای ها به ترکی ( اورمولوها) خونگرمو مهمان نوازیم ❤
یاشاسین ایران ❤
یاشاسین آذربایجان ❤
یاشاسین اورمیه ❤
یاشاسین ترک ❤
URMİA ❤AZERBAYCAN
یاشاسین، ایران – اذربایجان
جهت رفع سوالات و مشکلات خود از سیستم پشتیبانی سایت استفاده نمایید .
دیدگاه ارسال شده توسط شما ، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
دیدگاهی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با مطلب باشد منتشر نخواهد شد.