غذاهای بومی محلی استان کرمان
تحقیق در مورد غذاهای بومی محلی استان کرمان
در پژوهش حاضر سعی شده که تمامی استان های ایران از نظر تهیه ی غذاهای بومی محلی پوشش داده شود.
دانلود مقاله آماده همین تحقیق بصورت کامل
مقدمه:
هر شهری از ایران غذاهای منحصر به فرد خودش را دارد و سفرههای رنگین ایرانیان همیشه زبانزد بوده است. کرمان با اقلیم خاص و کویریاش، همچون سایر شهرهای ایران غذاها و خوراکیهای مخصوص به خود را دارد و امروزه بسیاری از گردشگران تور کرمان و دیگر میهمانان این شهر، با هدف امتحان کردن غذاهای محلی کرمان بار سفر به این استان را میبندند.
انواع غذاهای محلی استان کرمان
آبگوشت بادمجان و کشک:
آبگوشت بادمجان و کشک را میتوان یکی از مقویترین و خوشمزهترین غذاهای کرمانی دانست. ترکیبات اصلی این آبگوشت لذیذ، گوشت قرمز، نخود، لوبیا سفید، سیبزمینی، پیاز، بادمجان، چغندر و کشک ساییده شده است و مدت زمان پخت نسبتاً طولانیای دارد.
آبگوشت متنجنه:
آبگوشت متنجنه یا همان آبگوشت امامحسینی معروفترین نوع آبگوشت در استان کرمان است. مزه این آبگوشت زمین تا آسمان با بقیه آبگوشتها فرق دارد! این آبگوشت که در اصل برای شهر رفسنجان است بهعنوان غذای نذری در ایام محرم خصوصا تاسوعا و عاشورا پخته میشود و در بین عزاداران پخش میشود.
آبگوشت زیره:
کرمان به زیره مرغوبش معروف است و این ادویه شفابخش، جایگاه ویژهای در سفره کرمانیها دارد. آبگوشت زیره یکی دیگر از آبگوشتهای معروف کرمانیهاست که تاریخچه بلند بالایی دارد و با تمام آبگوشتهایی که تا به حال خوردهاید فرق میکند.
آبگوشت بزقورمه:
آبگوشت بزقورمه یکی از قدیمیترین غذاهای محلی کرمان است. این غذا در بین عشایر استان کرمان جایگاه ویژهای دارد. در گذشته که دسترسی به یخچال وجود نداشت، گوشت بزغاله را به شکل مخصوصی میپختند و درون مشک در محلی خنک قرار میدادند تا در فصل زمستان مصرف کنند.
اش رشته ی کرمانی:
یکی از محبوب ترین غذاها پس از کباب نزد ایرانیان آش رشته است که در هر شهری از ایران به روش های مخصوص و منحصر به فردی طبخ می شود. در سفر به کرمان نیز شما این فرصت را دارید تا آش رشته کرمانی را میل نموده و آن را تجربه کنید.
آش آماج یا اُماچو:
آش شولی یا آماجو یکی از معروف ترین آش های کرمانی است که در آن از سبزی، آرد گندم، گیاهان دارویی، سرکه ( یا قره قروت) استفاده می شود. این آش خوشمزه دارای انواع مختلفی از قبیل آش آماجو برگ کلم، آش آماجو ترشک، آش آماجو پیچو، آش آماجو برگ گوجه و برگ کلم است که تهیه هر یک نیازمند دستور پخت متفاوت و متنوعی است.
آش روزه، آش ماه رمضون:
کرمانیها برای ماه مبارک رمضان غذاهای متنوعی دارند و آش روزه یکی از خاصترینها است. به دلیل نخود، لوبیا، عدس و جو پوستکنده استفادهشده در این آش مردم کرمان اعتقاد دارند که با خوردن این آش مقوی میتوانند بهراحتی روزه بگیرند.
آش گندم شیر:
یکی دیگر از انواع آش کرمانی که طعمی لذیذ و خوشمزه دارد آش گندم شیر است. این آش مقوی در ماه مبارک رمضان از غذاهای اصلی سفره افطار و سحری مردم کرمان محسوب میشود.
نتیجه گیری:
غذا و سنت غذایی هر شهر امروزه جزئی از فرهنگ غنی هر شهر شناخته میشود و میتواند دنیایی از جذابیتهای توریستی گوناگون را برای هر شهری پدید آورد.
محصولات دیگر:
غذاهای بومی محلی استان هرمزگان
غذاهای بومی محلی استان مازندران
غذاهای بومی محلی استان کهگیلویه و بویر احمد
غذاهای بومی محلی استان کرمانشاه
غذاهای بومی محلی استان کردستان
غذاهای بومی محلی استان سیستان و بلوچستان
غذاهای بومی محلی استان خوزستان
غذاهای بومی محلی استان خراسان شمالی
غذاهای بومی محلی استان خراسان رضوی
غذاهای بومی محلی استان خراسان جنوبی
غذاهای بومی محلی استان چهار محال بختیاری
دیدگاه کاربران ...
جهت رفع سوالات و مشکلات خود از سیستم پشتیبانی سایت استفاده نمایید .
دیدگاه ارسال شده توسط شما ، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
دیدگاهی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با مطلب باشد منتشر نخواهد شد.