غذاهای بومی محلی استان لرستان
تحقیق در مورد انواع غذاهای محلی استان لرستان
غذاهای محلی خرم آباد
در پژوهش حاضر سعی شده که تمامی استان های ایران از نظر تهیه ی غذاهای بومی محلی پوشش داده شود.
دانلود مقاله آماده همین تحقیق بصورت کامل
مقدمه:
استان لرستان در غرب ایران، با جاذبه های تاریخی، فرهنگی و مناظر طبیعی، همواره مقصد گردشگران بوده است. این استان علاوه بر جذابیت های گردشگری، غذاهای بی نظیر و خوش طعمی دارد که مملو از پروتئین هستند و تنوع زیادی دارند.
انواع غذاهای محلی استان لرستان
آش گوشت :
آش گوشت یکی از خوشمزه ترین غذاهای محلی لرستان و به عنوان غذای سنتی خرم آبادی ها محسوب می شود که در اعیاد و عروسی ها تهیه می شود. جالب است بدانید چلو گوشت را در یک سینی بزرگ به نام مجمع سرو میکنند و نحوه کشیدن آن در مجمع دارای آداب و رسوم خاصی است.
خورشت کلیه ترش یا قلیه ترش :
یکی از پرطرفدارترین غذاهای محلی استان لرستان در بین اهالی، خورشت کلیه ترش می باشد. این خورشت از ترکیب گوشت گوسفند و سیب زمینی تهیه شده و از رب انار، پیاز، نمک، فلفل و زردچوبه برای طعم دادن به آن استفاده می شود. برای طبخ این خورشت، ابتدا گوشت ها را خرد کرده و در مقداری آب می پزند. سیب زمینی ها را پس از پختن پوست کرده و رنده می کنند. سپس سیب زمینی های رنده شده را به همراه دیگر مواد به گوشت پخته شده اضافه می کنند. اگر دارای رژیم غذایی پرهیز از گوشت هستید، در این غذا می توانید مرغ را جایگزین نمایید.
سغدو(دلمه سیراب شیردان) :
سغدو از معروفترین غذاهای محلی لرستان و بسیار مغذی و لذیذ است. طرز تهیه این غذا بدین شکل است که مانند سایر دلمهها مواد داخل دلمه را آماده میکنند ولی این بار داخل شکمبه یا همان سیرابیهای خرد شده میریزند، آنها را میدوزند و روی حرارت ملایم میپزند.
آش ترخینه :
این آش از معروف ترین غذاهای استان لرستان است. ترخینه در شهرهای مختلف با مواد متفاوت و شیوه خاصی پخته می شود. در استان های ایلام، کرمانشاه، اراک، کردستان و قم نیز آش ترخینه طبخ می شود، اما این آش به صورت رسمی و بین المللی برای استان لرستان ثبت شده است. لرها در تهیه این آش، از سبزی های محلی خود استفاده می کنند. ترخینه اولین غذای نیمه آماده جهان است.
آبگوشت دوگوله دودار :
این نوع غذای محلی به معنی آبگوشت دوغ دار است که در زبان محلی لرستان دوگوله دودار گفته میشود در خود لرستان به آبگوشت کشک لری معروف است. همچنین این آبگوشت در فصل سرما بسیار طرفدار دارد.
نتیجه گیری:
غذا و سنت غذایی هر شهر امروزه جزئی از فرهنگ غنی هر شهر شناخته میشود و میتواند دنیایی از جذابیتهای توریستی گوناگون را برای هر شهری پدید آورد.
محصولات دیگر:
غذاهای بومی محلی استان هرمزگان
غذاهای بومی محلی استان مازندران
غذاهای بومی محلی استان کهگیلویه و بویر احمد
غذاهای بومی محلی استان کرمانشاه
غذاهای بومی محلی استان کردستان
غذاهای بومی محلی استان سیستان و بلوچستان
غذاهای بومی محلی استان خوزستان
غذاهای بومی محلی استان خراسان شمالی
غذاهای بومی محلی استان خراسان رضوی
غذاهای بومی محلی استان خراسان جنوبی
غذاهای بومی محلی استان چهار محال بختیاری
دیدگاه کاربران ...
جهت رفع سوالات و مشکلات خود از سیستم پشتیبانی سایت استفاده نمایید .
دیدگاه ارسال شده توسط شما ، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
دیدگاهی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با مطلب باشد منتشر نخواهد شد.