غذاهای بومی محلی استان فارس
تحقیق در مورد غذاهای بومی محلی استان فارس
دانلود مقاله آماده همین تحقیق بصورت کامل
مقدمه:
استان فارس با بهرهمندی از پوشش جنگلی و گیاهان دارویی، آب و هوایی مناسب برای رشد گونههای مختلفی از میوه و سبزیجات بومی، از رژیم غذایی سالم و مغذی برخوردار است. انواع غذاهای بومی و سنتی توسط بانوان و آشپزان این خطه از کشور تهیه و طبخ میشود که در نوع خود منحصربهفرد و جالب خواهد بود.
انواع غذاهای محلی استان فارس
غذاهای بومی محلی استان فارس
دوپیازه آلو (سیبزمینی):
از دیگر غذاهای سنتی و بومی استان فارس انواع دوپیازه است که بسیار آسان و در مدت زمانی کوتاه میتوان آنرا تهیه و طبخ کرد. دوپیازههای شیرازی علاوه بر داشتن طعمی لذیذ از عطر و بوی دلپسندی نیز برخوردار هستند.
شیرازی پلو (کته شیرازی) :
شیرازی پلو نه تنها از معروف ترین غذاهای شیرازی است بلکه یکی از پرعطرترین پلوهای این استان نیز شناخته میشود. در طرز تهیه شیرازی پلو از برنج، مرغ، بادمجان، زعفران، کره، آب مرغ، آبلیموترش، زرده تخم مرغ، ادویه و ماست چکیده استفاده میکنند.
پلو اسفندی :
پلو اسفندی از غذاهای مغذیِ استان فارس است که بیشتر در شهرستان آباده طبخ می شود؛ اما در میان مردم شیراز نیز محبوبیت دارد. پلو اسفندی معمولا اوایل اسفند هر سال با عدس، لوبیا، نخود، ماش، میخک پودر شده، ادویه پلویی (پودر گل سرخ، پودر زیره سبز، پودر دارچین، پودر زنجبیل، پودر جوز هندی و پودر هل)، پیاز، گوشت گوسفند با استخوان، برنج، جو، گندم، فلفل سیاه، کره، نمک و روغن حیوانی پخته می شود.
غذاهای بومی محلی استان فارس
لوبیا پلو شیرازی | شوید لوبیا:
منحصر به فردترین و جذابترین غذای سنتی شیراز را میتوان لوبیا پلو معرفی کرد برخلاف دیگر شهرهای ایران، شیرازیها در لوبیا پلوی خود از لوبیا چشم بلبلی به جای لوبیا سبز استفاده میکنند. برای تهیه لوبیا پلو شیرازی به لوبیا چشم بلبلی، گوشت چرخ کرده، برنج، شوید و زعفران نیاز است.
شکر پلو:
غذایی سنتی، اصیل و ایرانی است که به طور معمول در مجالس مهمی مانند عروسی و یا عزا، به همراه گوشت بره و یا گوشت گوسفندی سرو میشود. اگر شما هم طرفدار غذاهای شیرین هستید، قطعا عاشق این غذای لذیذ شیرازی خواهید شد.
هویج پلو با گوشت:
از خواص بینظیر هویج که بگذریم، طعم شیرین و دلچسبش در تهیهی انواع غذاهای سنتی و بومی ایران بسیار دوستداشتنی و لذیذ است. مصرف این خوراکی خوشطعم، از جمله مواد اولیهی پیشنهادی کارشناسان تغذیه و سلامتی است چراکه ارزش غذایی بسیار بالایی داشته و برخی از ویتامینهای ضروری بدن را تامین میسازد.
نتیجه گیری:
غذا و سنت غذایی هر شهر امروزه جزئی از فرهنگ غنی هر شهر شناخته میشود و میتواند دنیایی از جذابیتهای توریستی گوناگون را برای هر شهری پدید آورد.
محصولات دیگر:
غذاهای بومی محلی استان هرمزگان
غذاهای بومی محلی استان مازندران
غذاهای بومی محلی استان کهگیلویه و بویر احمد
غذاهای بومی محلی استان کرمانشاه
غذاهای بومی محلی استان کردستان
غذاهای بومی محلی استان سیستان و بلوچستان
غذاهای بومی محلی استان خوزستان
غذاهای بومی محلی استان خراسان شمالی
غذاهای بومی محلی استان خراسان رضوی
غذاهای بومی محلی استان خراسان جنوبی
غذاهای بومی محلی استان چهار محال بختیاری
دیدگاه کاربران ...
جهت رفع سوالات و مشکلات خود از سیستم پشتیبانی سایت استفاده نمایید .
دیدگاه ارسال شده توسط شما ، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
دیدگاهی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با مطلب باشد منتشر نخواهد شد.