غذاهای بومی محلی استان زنجان

غذاهای بومی محلی استان زنجان

غذاهای محلی استان زنجان

zanganغذاهای بومی محلی استان زنجان

در پژوهش حاضر سعی شده که تمامی استان های ایران از نظر تهیه ی غذاهای بومی محلی پوشش داده شود.


دانلود مقاله آماده همین تحقیق بصورت کامل

ax pdf

 مقدمه:

زنجان از آن جمله استان هايي به شمار مي رود که فرهنگ غذايي بسيار متنوعي دارد و به قدري اين تنوع بالا است که باعث شده است گردشگران زيادي به اين منطقه سفر کنند و يکي از هيجان انگيزترين بخش هاي سفر به زنجان تجربه چشيدن مزه ي دلچسب غذاهاي سنتي و محلي اين استان مي باشد.

 

غذاهای محلی استان زنجان

 

 شش انداز:

شش انداز یکی از غذاهای سنتی مشترک گیلان، شیراز و زنجان است که در هر یک از این شهرها به روش‌های متنوع طبخ می‌شود. در شهر زنجان این غذای مقوی و خوش‌طعم را بیشتر در مراسم چهارشنبه‌سوری تهیه می‌کنند که شباهت قابل توجهی به خاگینه خرما دارد.

 

sheshغذاهای بومی محلی استان زنجان

 

 

 علم سلات؛ صبحانه کامل زنجانی:

علم سلات یکی از قدیمی ترین و مقوی ترین غذاهای زنجان است که علاوه بر ترکیب فوق العاده و طعم بی نظیرش، ارزش غذایی بالایی دارد. این غذای سنتی و کهن بیشتر در شهرستان ابهر استان زنجان طبخ می شود و در گذشته به عنوان صبحانه ای مقوی در روزهای سرد زمستان نوش جان می شده است.

 

alam sadatغذاهای بومی محلی استان زنجانغذاهای بومی محلی استان زنجان

 

جغور بغور (یا جیغیر بیغیر) :

از لذیذترین و معروف‌ترین غذاهای زنجان است. این غذای پرطرفدار، از ترکیب بی‌نظیر جگر سفید، جگر سیاه، دل و قلوه گوسفند تهیه می‌شود. برای طبخ جغور بغور ابتدا پیازهای خلالی شده را سرخ و بعد از طلایی شدن جگر سفید را به آن اضافه می‌کنند. داخل غذا مقداری آب می‌ریزند و اجازه می‌دهند تا خوب پخته شود‌. بعد هم جگر سیاه و دل و قلوه را با ادویه اضافه می‌کنند و آخر سر هم سیب‌زمینی‌ها را داخل غذا می‌ریزند.

 

gagorغذاهای بومی محلی استان زنجان

 

 کله جوش:

کله جوش از جمله غذاهایی است که در بسیاری از نقاط کشور با دستور پخت‌های مختلف تهیه می‌شود و اهالی زنجان نیز دستور خاص خود را دارند که در آن ازلپه ، برنج، ماست چکیده و ادویه خاصی به نام کاکوتی (کهلیگ اوتی) استفاده می‌شود. اصالت کله جوش منسوب به شهر زنجان است.

 

kale goshغذاهای بومی محلی استان زنجانغذاهای بومی محلی استان زنجان

نتیجه گیری:

غذا و سنت غذایی هر شهر امروزه جزئی از فرهنگ غنی هر شهر شناخته می‌شود و می‌تواند دنیایی از جذابیت‌های توریستی گوناگون را برای هر شهری پدید آورد.

 

محصولات دیگر:

غذاهای بومی محلی استان یزد

غذاهای بومی محلی استان همدان

غذاهای بومی محلی استان هرمزگان

غذاهای بومی محلی استان مرکزی

غذاهای بومی محلی استان مازندران

غذاهای بومی محلی استان لرستان

غذاهای بومی محلی استان گیلان

غذاهای بومی محلی استان گلستان

غذاهای بومی محلی استان کهگیلویه و بویر احمد

غذاهای بومی محلی استان کرمانشاه

غذاهای بومی محلی استان کرمان

غذاهای بومی محلی استان کردستان

غذاهای بومی محلی استان قم

غذاهای بومی محلی استان قزوین

غذاهای بومی محلی استان فارس

غذاهای بومی محلی استان سیستان و بلوچستان

غذاهای بومی محلی استان سمنان

غذاهای بومی محلی استان زنجان

غذاهای بومی محلی استان خوزستان

غذاهای بومی محلی استان خراسان شمالی

غذاهای بومی محلی استان خراسان رضوی

غذاهای بومی محلی استان خراسان جنوبی

غذاهای بومی محلی استان تهران

غذاهای بومی محلی استان بوشهر

غذاهای بومی محلی استان چهار محال بختیاری

غذاهای بومی محلی استان ایلام

غذاهای بومی محلی استان البرز

غذاهای بومی محلی استان اصفهان

غذاهای بومی محلی استان اردبیل

غذاهای بومی محلی استان آذربایجان غربی

غذاهای بومی محلی استان آذربایجان شرقی

تک داک

محمد طاها هستم کوچک ترین وب مستر

دیدگاه کاربران ...

    لطفا قبل از ارسال سئوال یا دیدگاه سئوالات متداول را بخونید.
    جهت رفع سوالات و مشکلات خود از سیستم پشتیبانی سایت استفاده نمایید .
    دیدگاه ارسال شده توسط شما ، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
    دیدگاهی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با مطلب باشد منتشر نخواهد شد.

    دیدگاه خود را بیان کنید