غذاهای بومی محلی استان گلستان
تحقیق در مورد غذاهای بومی محلی استان گلستان
غذاهای محلی گرگان
در پژوهش حاضر سعی شده که تمامی استان های ایران از نظر تهیه ی غذاهای بومی محلی پوشش داده شود.
دانلود مقاله آماده همین تحقیق بصورت کامل
مقدمه:
جاذبه های شهر گرگان منحصر به اماکن توریستی این شهر نمی باشد بلکه فرهنگ و رسوم و غذاهای محلی گرگان نیز جزء جاذبه های این شهر محسوب می شود. غذاهایی که بومی خود گرگان بوده و جزء غذاهای خوشمزه در ایران نیز محسوب می شود.
انواع غذاهای محلی استان گلستان
ماش پلو:
ماش در فرهنگ غذایی استان گلستان و غذای ترکمن ها جایگاه ویژهای دارد و معمولاً چندین نوع غذا با این حبوبات خوشمزه تهیه میکنند. ماش پلو هم دیگر غذای اصیل گرگان است که با برنج، ماش، گوشت چرخ کرده، پیاز، زعفران، روغن زیتون و ادویه تهیه میشود که در عین سادگی، طعمی بسیار لذیذ دارد.
غذاهای بومی محلی استان گلستان
باسترمه، غذای مجلسی گرگان:
یکی از غذاهای محلی گرگان که طعمی طعم فوق العاده ای داشته و برای علاقه مندان به غذاهای دریایی نیز گزینه فوق العاده ای به حساب میآید، باسترمه است. این غذا با استفاه از ماهی و برنج به همراه انار و ادویههای مختلف و همین طور سیب زمینی تهیه شده و از جمله غذاهای مجلسی گرگانی ها نیز به شمار میآید.
خورش ساک (آش ساک) :
بدون شک معروفترین غذای گرگانی خورش ساک است. این غذا در برخی آیینهای مذهبی در شهر گرگان طبخ میشود و بخش جداییناپذیر این مراسم است. معمولا با شروع فصل بهار و آمدن اسفناجهای تازه به بازار مردم استان گلستان این خورش خوشمزه را طبخ میکنند.
بورک از غذاهای برتر محلی در گرگان:
بورک ظاهری شبیه پیراشکی دارد اما کاملتر از پیراشکی بوده و برای مردم محلی گرگان در حک یک غذای کامل محسوب می شود. این غذا غالبا در طول ماه رمضان توسط مردم بومی شهر گرگان طبخ می شود. بورک ممکن است در انواع مختلفی پخته شود و آنچه که باعث تمایز انواع بورک ها می شود، محتوای داخل آن می باشد.
نخود پلو گرگانی:
نخود پلو گرگانی با کشمش، یکی از غذاهای مشهور و مجلسی استان گلستان است که طرز تهیه سنتی آن به ثبت ملی رسیده است. این غذا از محبوبیت بالایی در شهرستان گرگان و روستاهای اطراف از جمله روستای زیارت، کلاجان، قاجار و … برخوردار است و معمولا با بورانی اسفناج سرو میشود.
نتیجه گیری:
غذا و سنت غذایی هر شهر امروزه جزئی از فرهنگ غنی هر شهر شناخته میشود و میتواند دنیایی از جذابیتهای توریستی گوناگون را برای هر شهری پدید آورد.
محصولات دیگر:
غذاهای بومی محلی استان هرمزگان
غذاهای بومی محلی استان مازندران
غذاهای بومی محلی استان کهگیلویه و بویر احمد
غذاهای بومی محلی استان کرمانشاه
غذاهای بومی محلی استان کردستان
غذاهای بومی محلی استان سیستان و بلوچستان
غذاهای بومی محلی استان خوزستان
غذاهای بومی محلی استان خراسان شمالی
غذاهای بومی محلی استان خراسان رضوی
غذاهای بومی محلی استان خراسان جنوبی
غذاهای بومی محلی استان چهار محال بختیاری
دیدگاه کاربران ...
جهت رفع سوالات و مشکلات خود از سیستم پشتیبانی سایت استفاده نمایید .
دیدگاه ارسال شده توسط شما ، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
دیدگاهی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با مطلب باشد منتشر نخواهد شد.