غذاهای بومی محلی استان گلستان

غذاهای بومی محلی استان گلستان

تحقیق در مورد غذاهای بومی محلی استان گلستان

غذاهای محلی گرگان

 

golestanغذاهای بومی محلی استان گلستان

در پژوهش حاضر سعی شده که تمامی استان های ایران از نظر تهیه ی غذاهای بومی محلی پوشش داده شود.


دانلود مقاله آماده همین تحقیق بصورت کامل

ax pdf

 مقدمه:

جاذبه های شهر گرگان منحصر به اماکن توریستی این شهر نمی باشد بلکه فرهنگ و رسوم و غذاهای محلی گرگان نیز جزء جاذبه های این شهر محسوب می شود. غذاهایی که بومی خود گرگان بوده و جزء غذاهای خوشمزه در ایران نیز محسوب می شود.

 

انواع غذاهای محلی استان گلستان

 

 ماش پلو:

ماش در فرهنگ غذایی استان گلستان و غذای ترکمن ها جایگاه ویژه‌ای دارد و معمولاً چندین نوع غذا با این حبوبات خوشمزه تهیه می‌کنند. ماش پلو هم دیگر غذای اصیل گرگان است که با برنج، ماش، گوشت چرخ کرده، پیاز، زعفران، روغن زیتون و ادویه تهیه می‌شود که در عین سادگی، طعمی بسیار لذیذ دارد.

 

mash poloغذاهای بومی محلی استان گلستان

غذاهای بومی محلی استان گلستان

باسترمه، غذای مجلسی گرگان:

یکی از غذاهای محلی گرگان که طعمی طعم فوق العاده ای داشته و برای علاقه مندان به غذاهای دریایی نیز گزینه فوق العاده ای به حساب می‌آید، باسترمه است. این غذا با استفاه از ماهی و برنج به همراه انار و ادویه‌های مختلف و همین طور سیب زمینی تهیه شده و از جمله غذاهای مجلسی گرگانی ها نیز به شمار می‌آید.

 

bastermaغذاهای بومی محلی استان گلستان

 

 خورش ساک (آش ساک) :

بدون شک معروف‌ترین غذای گرگانی خورش ساک است. این غذا در برخی آیین‌های مذهبی در شهر گرگان طبخ می‌شود و بخش جدایی‌ناپذیر این مراسم است. معمولا با شروع فصل بهار و آمدن اسفناج‌های تازه به بازار مردم استان گلستان این خورش خوشمزه را طبخ می‌کنند.

 

sakغذاهای بومی محلی استان گلستان

 

بورک از غذاهای برتر محلی در گرگان:

بورک ظاهری شبیه پیراشکی دارد اما کاملتر از پیراشکی بوده و برای مردم محلی گرگان در حک یک غذای کامل محسوب می شود. این غذا غالبا در طول ماه رمضان توسط مردم بومی شهر گرگان طبخ می شود. بورک ممکن است در انواع مختلفی پخته شود و آنچه که باعث تمایز انواع بورک ها می شود، محتوای داخل آن می باشد.

 

boorek2غذاهای بومی محلی استان گلستان

 

 نخود پلو گرگانی:

نخود پلو گرگانی با کشمش، یکی از غذاهای مشهور و مجلسی استان گلستان است که طرز تهیه سنتی آن به ثبت ملی رسیده است. این غذا از محبوبیت بالایی در شهرستان گرگان و روستاهای اطراف از جمله روستای زیارت، کلاجان، قاجار و … برخوردار است و معمولا با بورانی اسفناج سرو می‌شود.

 

nokod polo1غذاهای بومی محلی استان گلستانغذاهای بومی محلی استان گلستان

نتیجه گیری:

غذا و سنت غذایی هر شهر امروزه جزئی از فرهنگ غنی هر شهر شناخته می‌شود و می‌تواند دنیایی از جذابیت‌های توریستی گوناگون را برای هر شهری پدید آورد.

 

محصولات دیگر:

غذاهای بومی محلی استان یزد

غذاهای بومی محلی استان همدان

غذاهای بومی محلی استان هرمزگان

غذاهای بومی محلی استان مرکزی

غذاهای بومی محلی استان مازندران

غذاهای بومی محلی استان لرستان

غذاهای بومی محلی استان گیلان

غذاهای بومی محلی استان گلستان

غذاهای بومی محلی استان کهگیلویه و بویر احمد

غذاهای بومی محلی استان کرمانشاه

غذاهای بومی محلی استان کرمان

غذاهای بومی محلی استان کردستان

غذاهای بومی محلی استان قم

غذاهای بومی محلی استان قزوین

غذاهای بومی محلی استان فارس

غذاهای بومی محلی استان سیستان و بلوچستان

غذاهای بومی محلی استان سمنان

غذاهای بومی محلی استان زنجان

غذاهای بومی محلی استان خوزستان

غذاهای بومی محلی استان خراسان شمالی

غذاهای بومی محلی استان خراسان رضوی

غذاهای بومی محلی استان خراسان جنوبی

غذاهای بومی محلی استان تهران

غذاهای بومی محلی استان بوشهر

غذاهای بومی محلی استان چهار محال بختیاری

غذاهای بومی محلی استان ایلام

غذاهای بومی محلی استان البرز

غذاهای بومی محلی استان اصفهان

غذاهای بومی محلی استان اردبیل

غذاهای بومی محلی استان آذربایجان غربی

غذاهای بومی محلی استان آذربایجان شرقی

تک داک

محمد طاها هستم کوچک ترین وب مستر

دیدگاه کاربران ...

    لطفا قبل از ارسال سئوال یا دیدگاه سئوالات متداول را بخونید.
    جهت رفع سوالات و مشکلات خود از سیستم پشتیبانی سایت استفاده نمایید .
    دیدگاه ارسال شده توسط شما ، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
    دیدگاهی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با مطلب باشد منتشر نخواهد شد.

    دیدگاه خود را بیان کنید