غذاهای بومی محلی استان بوشهر

غذاهای بومی محلی استان بوشهر

غذاهای محلی استان بوشهر

تحقیق در مورد غذاهای محلی استان بوشهر

boshehrغذاهای بومی محلی استان بوشهر

در پژوهش حاضر سعی شده که تمامی استان های ایران از نظر تهیه ی غذاهای بومی محلی پوشش داده شود.


دانلود مقاله آماده همین تحقیق بصورت کامل

ax pdf

مقدمه:

هر کدام از استان های کشورمان با توجه به مواد طبیعی موجود در آن استان و شرایط محیطی استان غذاهای ویژه ای دارند.

در این مطلب قصد داریم شما را به جنوب کشورمان و استان بوشهر ببریم و با غذاها و دسرهای خوشمزه ی این جنوبیان خونگرم آشنا نماییم.

انواع غذاهای محلی استان ارومیه

 میگو پلو :

میگو پلوی بوشهری با طعم و عطر بی‌نظیر خود یکی از محبوب‌ترین و پرخاصیت‌ترین غذاهای محلی بوشهر محسوب می‌شود

این غذا که ترکیبی از میگو، برنج، رب گوجه، پیاز، سبزیجات و ادویه است طعمی عالی دارد و به عنوان یک غذای دریایی انرژی را به افراد هدیه می‌دهد.

 

meygoغذاهای بومی محلی استان بوشهر

غذاهای بومی محلی استان بوشهر

 

 دمی لخلاخ :

لخلاخ از کلمه عربی لخلخه به معنای بوی خوش می‌آید. این غذا از سواحل عربی خلیج همیشه فارس گرفته شده و بیشتر در سواحل ایران جا افتاده است.

مردم محلی معمولا این دمی را با ماهی‌هایی مثل هامور، سنگسر، سبیتی و سرخو تهیه می‌کنند.

 

lak lakغذاهای بومی محلی استان بوشهر

 

 یتیمچه (یتیمک) :

یتیمک یکی از غذاهای سنتی بوشهری و بدون گوشت است که به دلیل وجود موادی همچون لوبیا، ارزش غذایی و رژیمی بالایی دارد.

یکی دیگر از موادی که در بوشهر و جنوب کشور جزئی از فرهنگ غذایی به شمار می‌رود، تمر هندی است که یکی از مواد اصلی یتیمک را تشکیل و به همراه بادمجان طعمی بسیار لذیذ به آن می‌دهد.

 

yatimaklak lakغذاهای بومی محلی استان بوشهر

 

 گمنه، غذایی سنتی با خواص درمانی :

گمنه یا للک (بلغور ریز دانه گندم) یکی از غذاهای سنتی بوشهر، خوزستان و کهگیلویه و بویراحمد (لرها به این غذا گِوِنه می‌گویند) است.

این غذا را در خوزستان به‌عنوان پشت پای مسافر یا برای منزل نو طبخ می‌کنند. گمنه به شیوه‌های مختلفی طبخ می‌شود. مواد اولیه‌ی آن شامل للک یا گمنه، پیاز و روغن است.

 

gamneغذاهای بومی محلی استان بوشهرغذاهای بومی محلی استان بوشهر

 

 شکر پلو :

شکرپلو یکی از غذاهای بوشهر و برخی از شهرهای جنوبی است که به همراه قیمه‌ بوشهری در مجالس و ضیافت‌ها و عزاداری‌ها پخت می‌شود. این غذا طعم شیرینی دارد که ممکن است با هر سلیقه‌ای سازگار نباشد اما در کنار قیمه‌ی بوشهری که طعمی ترش و شوری دارد، ترکیبی مناسب را می‌سازد.

 

shekar poloغذاهای بومی محلی استان بوشهر

 

 قیمه بوشهری:

قیمه بوشهری برخلاف اسمش با قیمه‌های معمولی تفاوت زیادی دارد. عمده این تفاوت مربوط به له کردن گوشت می‌شود، البته مزه‌ی آن هم تا حدودی فرق می‌کند.

برای تهیه‌ی این قیمه، گوشت را با گوشت‌کوب له می‌کنند، به‌طوری که بعد از پخت غذا، اگر قاشق را درون آن بزنید، باید کش بیاید. این غذا طعمی شور و ترش دارد.

 

geimeغذاهای بومی محلی استان بوشهر

 

دوقوس ماهی :

دوقوس ماهی یکی دیگر از غذاهای محلی استان بوشهر و بندر دیلم محسوب می شود. این غذا در میان دیلمی ها با بهترین ماهی های جنوبی که یکی از آن ها ماهی حلوای سفید نام دارد تهیه می شود. البته می توان با فیله ماهی های بدون استخوان و ماهی شیر نیز آن را طبخ کرد.

 

do gosغذاهای بومی محلی استان بوشهرغذاهای بومی محلی استان بوشهر

 

نتیجه گیری:

غذا و سنت غذایی هر شهر امروزه جزئی از فرهنگ غنی هر شهر شناخته می‌شود و می‌تواند دنیایی از جذابیت‌های توریستی گوناگون را برای هر شهری پدید آورد.

 

محصولات دیگر:

غذاهای بومی محلی استان یزد

غذاهای بومی محلی استان همدان

غذاهای بومی محلی استان هرمزگان

غذاهای بومی محلی استان مرکزی

غذاهای بومی محلی استان مازندران

غذاهای بومی محلی استان لرستان

غذاهای بومی محلی استان گیلان

غذاهای بومی محلی استان گلستان

غذاهای بومی محلی استان کهگیلویه و بویر احمد

غذاهای بومی محلی استان کرمانشاه

غذاهای بومی محلی استان کرمان

غذاهای بومی محلی استان کردستان

غذاهای بومی محلی استان قم

غذاهای بومی محلی استان قزوین

غذاهای بومی محلی استان فارس

غذاهای بومی محلی استان سیستان و بلوچستان

غذاهای بومی محلی استان سمنان

غذاهای بومی محلی استان زنجان

غذاهای بومی محلی استان خوزستان

غذاهای بومی محلی استان خراسان شمالی

غذاهای بومی محلی استان خراسان رضوی

غذاهای بومی محلی استان خراسان جنوبی

غذاهای بومی محلی استان تهران

غذاهای بومی محلی استان بوشهر

غذاهای بومی محلی استان چهار محال بختیاری

غذاهای بومی محلی استان ایلام

غذاهای بومی محلی استان البرز

غذاهای بومی محلی استان اصفهان

غذاهای بومی محلی استان اردبیل

غذاهای بومی محلی استان آذربایجان غربی

غذاهای بومی محلی استان آذربایجان شرقی

تک داک

محمد طاها هستم کوچک ترین وب مستر

دیدگاه کاربران ...

    لطفا قبل از ارسال سئوال یا دیدگاه سئوالات متداول را بخونید.
    جهت رفع سوالات و مشکلات خود از سیستم پشتیبانی سایت استفاده نمایید .
    دیدگاه ارسال شده توسط شما ، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
    دیدگاهی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با مطلب باشد منتشر نخواهد شد.

    دیدگاه خود را بیان کنید