غذاهای بومی محلی استان بوشهر
غذاهای محلی استان بوشهر
تحقیق در مورد غذاهای محلی استان بوشهر
در پژوهش حاضر سعی شده که تمامی استان های ایران از نظر تهیه ی غذاهای بومی محلی پوشش داده شود.
دانلود مقاله آماده همین تحقیق بصورت کامل
مقدمه:
هر کدام از استان های کشورمان با توجه به مواد طبیعی موجود در آن استان و شرایط محیطی استان غذاهای ویژه ای دارند.
در این مطلب قصد داریم شما را به جنوب کشورمان و استان بوشهر ببریم و با غذاها و دسرهای خوشمزه ی این جنوبیان خونگرم آشنا نماییم.
انواع غذاهای محلی استان ارومیه
میگو پلو :
میگو پلوی بوشهری با طعم و عطر بینظیر خود یکی از محبوبترین و پرخاصیتترین غذاهای محلی بوشهر محسوب میشود
این غذا که ترکیبی از میگو، برنج، رب گوجه، پیاز، سبزیجات و ادویه است طعمی عالی دارد و به عنوان یک غذای دریایی انرژی را به افراد هدیه میدهد.
غذاهای بومی محلی استان بوشهر
دمی لخلاخ :
لخلاخ از کلمه عربی لخلخه به معنای بوی خوش میآید. این غذا از سواحل عربی خلیج همیشه فارس گرفته شده و بیشتر در سواحل ایران جا افتاده است.
مردم محلی معمولا این دمی را با ماهیهایی مثل هامور، سنگسر، سبیتی و سرخو تهیه میکنند.
یتیمچه (یتیمک) :
یتیمک یکی از غذاهای سنتی بوشهری و بدون گوشت است که به دلیل وجود موادی همچون لوبیا، ارزش غذایی و رژیمی بالایی دارد.
یکی دیگر از موادی که در بوشهر و جنوب کشور جزئی از فرهنگ غذایی به شمار میرود، تمر هندی است که یکی از مواد اصلی یتیمک را تشکیل و به همراه بادمجان طعمی بسیار لذیذ به آن میدهد.
گمنه، غذایی سنتی با خواص درمانی :
گمنه یا للک (بلغور ریز دانه گندم) یکی از غذاهای سنتی بوشهر، خوزستان و کهگیلویه و بویراحمد (لرها به این غذا گِوِنه میگویند) است.
این غذا را در خوزستان بهعنوان پشت پای مسافر یا برای منزل نو طبخ میکنند. گمنه به شیوههای مختلفی طبخ میشود. مواد اولیهی آن شامل للک یا گمنه، پیاز و روغن است.
شکر پلو :
شکرپلو یکی از غذاهای بوشهر و برخی از شهرهای جنوبی است که به همراه قیمه بوشهری در مجالس و ضیافتها و عزاداریها پخت میشود. این غذا طعم شیرینی دارد که ممکن است با هر سلیقهای سازگار نباشد اما در کنار قیمهی بوشهری که طعمی ترش و شوری دارد، ترکیبی مناسب را میسازد.
قیمه بوشهری:
قیمه بوشهری برخلاف اسمش با قیمههای معمولی تفاوت زیادی دارد. عمده این تفاوت مربوط به له کردن گوشت میشود، البته مزهی آن هم تا حدودی فرق میکند.
برای تهیهی این قیمه، گوشت را با گوشتکوب له میکنند، بهطوری که بعد از پخت غذا، اگر قاشق را درون آن بزنید، باید کش بیاید. این غذا طعمی شور و ترش دارد.
دوقوس ماهی :
دوقوس ماهی یکی دیگر از غذاهای محلی استان بوشهر و بندر دیلم محسوب می شود. این غذا در میان دیلمی ها با بهترین ماهی های جنوبی که یکی از آن ها ماهی حلوای سفید نام دارد تهیه می شود. البته می توان با فیله ماهی های بدون استخوان و ماهی شیر نیز آن را طبخ کرد.
نتیجه گیری:
غذا و سنت غذایی هر شهر امروزه جزئی از فرهنگ غنی هر شهر شناخته میشود و میتواند دنیایی از جذابیتهای توریستی گوناگون را برای هر شهری پدید آورد.
محصولات دیگر:
غذاهای بومی محلی استان هرمزگان
غذاهای بومی محلی استان مازندران
غذاهای بومی محلی استان کهگیلویه و بویر احمد
غذاهای بومی محلی استان کرمانشاه
غذاهای بومی محلی استان کردستان
غذاهای بومی محلی استان سیستان و بلوچستان
غذاهای بومی محلی استان خوزستان
غذاهای بومی محلی استان خراسان شمالی
غذاهای بومی محلی استان خراسان رضوی
غذاهای بومی محلی استان خراسان جنوبی
غذاهای بومی محلی استان چهار محال بختیاری
دیدگاه کاربران ...
جهت رفع سوالات و مشکلات خود از سیستم پشتیبانی سایت استفاده نمایید .
دیدگاه ارسال شده توسط شما ، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
دیدگاهی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با مطلب باشد منتشر نخواهد شد.